Premier League-fans delen interessante mening over Kompany ondanks nederlaag tegen City

Vincent Kompany maakte vrijdagavond zijn debuut als coach in de Premier League. Helaas kon hij op de openingsspeeldag niet winnen tegen 'zijn' Manchester City (0-3). Geen schande natuurlijk gezien de verhoudingen tussen beide ploegen. Ondanks de relatief zware nederlaag scoorde Kompany goede punten bij de algemene Premier League-liefhebber. Ze vinden dat hij het goed deed en dat Burnley nog veel mensen zal doen verbazen dit seizoen. Voetbalflitsen zetten enkele tweets op een rijtje: 

Kompany vs Manchester City 

"Wat een transformatie van Burnley onder Vincent Kompany. Van saai voetbal met lange ballen onder Dyche naar heel behoorlijk voetbal, ook als je bedenkt dat ze vijf debutanten hebben"

"Geef Kompany onze spelers en hij zal hetzelfde doen met hem, maar nog beter presteren" 

"De score is flatterend, Kompany's Burnley was sensationeel in de eerste helft" 

"De pressing van Kompany's Burnley was echt fantastisch" 

"Ik heb veel respect voor Burnley dat ze niet bang zijn om te voetballen. Ze durven Man City onder druk zetten als het erop aankomt. Ze zullen dit seizoen veel tegenstanders verslaan als ze zo spelen. Prijzenswaardige prestatie tot nu toe" 

"Ik bedoel, het is gewoon jammer eigenlijk. Kompany/Burnley hebben in principe alles goed gedaan om op zijn minst een punt van City te krijgen, maar vergelijk gewoon hoe City profiteert van fouten in tegenstelling tot Burnley en daar zit het verschil in kwaliteit" 

"Dat gebeurt als je geen kwaliteitsspelers hebt. Het is duidelijk dat Kompany een goede coach is en goede tactieken heeft, maar geen kwaliteitsspelers" 

"Burnley heeft veel pech met een 2-0 achterstand, maar we weten waarom. Ik vind het goed wat Kompany met ze heeft gedaan. Het is alleen jammer als je een spits als Haaland tegenkomt" 

"Burnley is niet slecht ... Kompany GOAT" 

"Kompany heeft mooi werk geleverd met Burnley, ik geniet er echt van hoe ze spelen" 

Ook interessant