TERUG? Europese traditieclub met 4 landstitels in 2020 bijna failliet, nu promotie naar 2e Klasse

We zien het wel vaker de laatste jaren: Europese traditieclubs die het heel moeilijk krijgen in de nationale competitie. Sommige zakken volledig weg en anderen slagen er maar niet in om nog eens een titel te winnen. Ook in Duitsland spelen er bijvoorbeeld veel traditieclubs in de lagere regionen. Denk maar aan een Hamburg of Werder Bremen. Een ploeg die ook past in dat rijtje, is FC Kaiserslautern. Een ploeg op de rand van de afgrond, maar nu echt op terugweg.

FC Kaiserslautern

FC Kaiserslautern is een echt 'Traditionsverein', zoals ze dat in Duitsland zo mooi zeggen. Een traditieclub pur sang, die het licht zag in 1900. Ze spelen in rood en wit en werken hun thuismatchen af in het Fritz Walter stadion, met een capaciteit van een kleine 50.000 toeschouwers.

Promotie 2. Bundesliga 

De ploeg won vier landstitels en speelde zelf ooit Champions League, maar in 2012 zakten ze uit de Bundesliga. Enkele jaren later zakten ze zelfs nog een divisie en in 2020 stonden ze nog op de rand van het faillissement. Maar ondertussen zijn ze echt op terugweg: ze werden derde afgelopen seizoen in de 3. Liga en dwongen via de play-offs tegen Dynamo Dresden promotie af naar de tweede afdeling. Misschien zien we ze binnen enkele jaren wel terug waar ze horen: in de Bundesliga.

FC Kaiserslautern promotie tweede klasse, in 2020 bijna failliet

Ook interessant