Erg pijnlijk: ex-Rode Duivel met 60 caps degradeerde naar 2e klasse en is nu ... clubloos

Kevin Mirallas zit sinds 1 juli 2022 zonder club. Zijn laatste ploeg was het Portugese Moreirense, waar hij mee degradeerde. In al die maanden verzamelde Mirallas maar zeven wedstrijden en in totaal 266 minuten. Hij kon niet voorkomen dat de club op een derde laatste plaats in het klassement eindigde en dus play-offs moest spelen voor het behoud. En dat liep helaas niet goed af. Ook zijn ex-ploegmaat bij de Rode Duivels Jordan Lukaku, zit zonder club.

Rouches

Enkele maanden geleden gaf Kevin Mirallas in een interview met Sport/Voetbalmagazine aan dat hij een terugkeer naar Standard wel zag zitten. De 60-voudige international werd opgeleid bij de Rouches en gaf aan dat hij er wil meehelpen aan de heropbouw. De Rouches hebben ook enkele goede jeugdspelers zoals Labila.

Kevin Mirallas

Kevin Antonio Joel Gislain Mirallas y Castillo, of kortweg Kevin Mirallas is een echt jeugdproduct van Standard, maar speelde er nooit een wedstrijd in het eerste elftal. In de zomer van 2004 vertrok hij op zestienjarige leeftijd naar Lille, waar hij nog samenspeelde met Eden Hazard. De aanvaller speelde daarna nog voor enkele grote clubs als Olympiakos, Everton en Fiorentina. Momenteel heeft de 34-jarige Luikenaar dus geen voetbalploeg.

Standard

“Ik heb nooit verborgen dat ik wil terugkeren naar Standard. Ik kon de voorbije jaren meerdere keren terugkeren naar Sclessin, maar het is er nooit van gekomen", vertelde Mirallas. “De deur staat aan mijn kant alleszins open. We zien wel wat er deze zomer zal gebeuren. Ik ben er alleszins zeker van dat ik Standard nu nog iets kan brengen”, voegde hij eraan toe. 

Bekijk hier een compilatie van de gloriejaren van Kevin Mirallas

Ook interessant