Een keuze van het hart: Bossut gaat niet mee op stage met Club en tekent bij 2de Nationaler

Vorige week schreven we nog dat Sammy Bossut tijdelijk aan de slag ging bij Club Brugge. De 37-jarige doelman moest er in de voorbereiding Josef Bursik vervangen, die zijn kruisbanden scheurde. Lang heeft dat avontuur echter niet geduurd. Bossut vertrok maandag niet mee op stage naar Nederland en zou een contract tekenen bij KRC Harelbeke, een club uit Tweede Nationale.

Sammy Bossut Club Brugge

Sammy Bossut kende in zijn carrière vooralsnog maar één profclub: Zulte Waregem. Voor Essevee speelde hij maar liefst 473 matchen en werd hij er vice-kampioen. Zijn goede prestaties werden ook beloond toen hij als interim-doelman mee mocht naar het WK 2014. In een oefenmatch tegen Luxemburg stond hij zelfs één keer negentig minuten tussen de palen. Bossut's contract bij Zulte Waregem werd echter niet verlengd, waardoor hij nu zonder club zit. Lang duurde dat echter niet, want Bossut kan nu een contract tekenen bij Harelbeke. Dat is een Tweede Nationaler waar hij tussen 2003 en 2006 ook al voor uitkwam.

Josef Bursik Club Brugge blessure

Reservedoelman Josef Bursik liep anderhalve week geleden een zware kruisbandblessure op, waardoor blauw-zwart (tijdelijk) op zoek moest naar een nieuwe doelman. Daarbij kwam het uit bij de 37-jarige Sammy Bossut. Een goede tussenoplossing, want de West-Vlaming zat zonder werk en heeft enorm veel ervaring. Toch vertrok de ervaren rot niet mee op stage met blauw-zwart. Hij gaat (normaal gezien) in op de aanbieding van zijn ex-club Harelbeke. In enkele maanden tijd van de Jupiler Pro League naar Tweede Nationale, het is best opvallend. Al is het een keuze van zijn hart...

Vorige week leek het nochtans dat Bossut (tijdelijk) bij Club Brugge zou tekenen:

Ook interessant