9 grote namen in de spits van Anderlecht die Dolberg voorafgingen... waaronder Zirkzee & Nmecha

Nu Kasper Dolberg officieel overkomt van OGC Nice is het wel tijd om de voorbije ‘top’spitsen van Anderlecht eens te overlopen. Veel namen moeten bij de Belgische voetbalsupporters een belletje doen rinkelen, vooral die van Zirkzee, Nmecha, Teodorczyk, Mbokani, Mitrovic en Suarez. De reden hiervoor is simpel: hun prestaties bij Anderlecht. Voetbalflitsen zette de tien (laatste) bekendste spitsen van Anderlecht op een rijtje.

10 topspitsen bij Anderlecht

Silva is de meest recente topspits die Anderlecht moest voorzien van doelpunten. Hij werd in de zomer gehuurd van Wolverhampton en kwam bij paars-wit aan twintig optredens en zes doelpunten. Helaas voor Anderlecht zag het hun spits in januari terugkeren naar de Wolves waarna een uitleenbeurt volgde aan PSV. Anderlecht kon dus maar zes maanden genieten van de man van 40 miljoen, een allesbehalve geslaagde uitleenbeurt. Vorige week speelde hij nog een zwakke partij tegen de jonge Rode Duivels. Kan hij zijn status als toptalent toch nog waarmaken? 

Lukas Nmecha

Door de moeilijke financiële situatie van Anderlecht de laatste jaren waren ze vooral genoodzaakt om spelers te huren. Kompany - voormalig trainer bij Anderlecht - kende Nmecha van bij Manchester City en bracht hem op huurbasis over. Nmecha, goed voor achttien doelpunten in 37 wedstrijden, ontpopte zich tot de aanvalsleider bij paars-wit en speelde zich in de kijker van Wolsfburg dat hem het jaar nadien overnam van Manchester City voor acht miljoen euro.

Aleksandar Mitrovic

De waarschijnlijk beste spits uit het lijstje van dit moment speelde tussen 2013 en 2015 90 wedstrijden voor Anderlecht en scoorde daarin 44 keer. Mitrovic kwam over van Partizan, maar werd in een mum van tijd onmisbaar bij Anderlecht. Nadien volgde nog transfers naar achtereenvolgens Newcastle en Fulham. Met die laatste club speelt Mitrovic momenteel in de Premier League. Tot slot zetten we nog eens alle namen op een rijtje: Dolberg, Silva, Zirkzee, Teodorczyk, Esposito, Okaka, Mbokani, Mitrovic en Suarez. Kan Dolberg deze ex-spelers doen vergeten of vervoegt hij het rijtje met mislukte transfers van Anderlecht?

Hieronder zien we alle doelpunten van Dolberg bij Ajax. Zal hij ook vaak aan het kanon staan bij paars-wit?

Ook interessant