Grote ambities? Belgische traditieclub zet trainer op straat om zeker te kunnen promoveren!

Het is nog maar een jaar geleden dat SK Lierse failliet ging. Toch bleef de traditieclub enigszins in leven door de fusies met respectievelijk Lyra-Lierse en Lierse Kempenzonen. Die laatste club doet het de laatste tijd uitstekend in Eerste Amateur met een derde plek en 21 op 24. Promotie is nog zeker een optie. 

En dat heeft zo zijn redenen. Leider Thes Sport wil niet promoveren, terwijl Deinze (de nummer twee) ook maar zes punten voorstaat met nog een match meer gespeeld. Bovendien wordt er na de reguliere competitie een eindronde afgewerkt tussen de eerste vier clubs uit Eerste Amateur. Daarin worden de punten gehalveerd. De kans dat Lierse eerste eindigt is dus vrij groot.

Opvallend: om zeker geen risico te nemen met het oog op een licentie voor 1B, heeft Lierse Kempenzonen hun coach Urbain Spaenhoven ontslagen. Die deed het niet slecht, maar werd op een vriendschappelijke manier aan de kant geschoven. Hij beschikt namelijk niet over het juiste trainersdiploma om als trainer in 1B te mogen fungeren. 

Wat een feest!🍾 Merci aan alle supporters!💪 #oneteamonegoal

Een bericht gedeeld door K.Lierse S.K (@lierse_kempenzonen) op

Bij Unibet kun je de wedstrijden uit de JPL gratis volgen. Ontdek er hier alles over!

Profiteer nu van een winstbonus bij Unibet tot 30%. Lees er hier alles over!

Bij Unibet kun je nu genieten van een 200% stortingsbonus. Ontdek het HIER!

Voorspel gratis 6 wedstrijden in de JPL en win mega vette prijzen. Speel hier mee!