Vanhaezebrouck, De Coninck en Joos zien WK-revelatie bij de Rode Duivels: "Hij is de man"

Misschien één van de minst bekende namen in de WK-selectie van Roberto Martinez is Amadou Onana. De 21-jarige middenvelder speelde nog maar twee interlands voor België, maar kon daarin wel indruk maken. Zo deed hij het in september bijzonder goed tegen Nederland. Onana is een middenvelder van Everton en ondertussen 35 miljoen euro waard. In het Wintercircus van Sporza waren zowel Hein Vanhaezebrouck, Wim De Coninck als Filip Joos erg enthousiast over de jonge Belg. Ondanks zijn mindere prestatie van afgelopen weekend, een enorm talent.

Hein Vanhaezebrouck over Amadou Onana

Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck draaide niet rond de pot. "Voor mij is het duidelijk: Onana kan niet meer uit de basiself. Hij heeft power, présence, duelkracht en komt ook voor doel. Hij is fysiek heel sterk. Je hebt dat nodig", klonk het. Hij vreest echter wel voor zijn speelminuten. "Als je alle grote namen aan de aftrap wilt, valt hij ernaast, maar daar zouden we toch ook stilaan van moeten afstappen", besluit Vanhaezebrouck.

hein vanhaezebrouck amadou onana

Wim De Coninck over Amadou Onana

Analist Wim De Coninck ziet de middenvelder meer als een tactische joker en als golden sub. "Ik heb hem bij Lille nog zien invallen als tweede spits. Als het dan echt nodig is om te schuiven en de boel te forceren, is hij de man", aldus De Coninck die ook een grote fan is van Onana. Tegen Nederland werd hij nog gezien als de man van de match.

amadou onana wim de coninck rode duivels

Filip Joos over Amadou Onana

Ten slotte wierp ook Sporza-analist en commentator Filip Joos zijn licht op de toekomstige revelatie bij de Rode Duivels. "Zowel Witsel en Tielemans zullen beter zijn met Onana naast zich dan naast elkaar. Het is een godsgeschenk voor de Rode Duivels dat hij zich zo ontbolsterd heeft", aldus Filip Joos. Witsel en Tielemans zijn vaste waarden op het middenveld in een 3-4-3 formatie. Niet evident voor Martinez om Onana dus ook in zijn basiself te krijgen.

amadou onana filip joos rode duivels

Bij Play Sports maakten we al kennis met zijn polyvalentie!

Ook interessant