Vijf Belgische toptalenten die dit seizoen in het buitenland kunnen doorbreken, de toekomst van België

Aangezien de Gouden Generatie van de Rode Duivels op het einde van hun kunnen zit, wordt er al volop werk gemaakt van de opvolging. Dat er voetbaltalent genoeg rondloopt in België, is een feit. Komend seizoen zou voor vijf Belgische toptalenten wel eens het seizoen van de doorbraak kunnen worden. Ze kregen allen al enkele kansen en zouden dit seizoen wel eens volledig kunnen doorbreken.

Vijf Belgische toptalenten die dit seizoen kunnen doorbreken

Ken jij Romeo Lavia al? De middenvelder trok op jonge leeftijd van Anderlecht naar Manchester City. Hij werd al enkele jaren het hof gemaakt door zowat alle buitenlandse topploegen en vertrok in 2020 richting Manchester. Hij kreeg er afgelopen seizoen enkele kansen, maar vanaf volgend seizoen zullen we hem aan het werk kunnen zien bij reeksgenoot Southampton. Zij geloven rotsvast in het talent en dat zou wel eens de reden kunnen zijn dat hij dit seizoen helemaal kan ontbolsteren in de Premier League. 

Belgische toptalenten in het buitenland

Naast Lavia, zou ook Siquet, Baiye, De Winter en Matazo wel eens kunnen doorbreken. Koni De Winter wordt dit seizoen door Juventus uitgeleend aan Empoli, waar ze hem ook volop zijn kans willen geven. Hugo Siquet kende vorig seizoen een matig seizoen bij Freiburg, maar liet in de voorbereiding al zien helemaal klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Baiye en Matazo willen dit seizoen dan weer hun kunnen laten zien in de Ligue 1. Benieuwd! 

Romeo Lavia in actie op de KDB Cup 2018