Belgisch jeugdinternational met €3M marktwaarde zoekt Belgische club deze winter, wie pikt hem op?

Hoe gaat het nog met Hugo Siquet? De Belgische rechtsachter ruilde in het voorjaar van 2022 Standard in voor Freiburg. De Duitse club betaalde 4,5 miljoen euro voor de nu 20-jarige rechtsback. Siquet geldt als één van de grootste verdedigende talenten van ons land en heeft een marktwaarde van drie miljoen euro. Toch speelde Siquet amper voor zijn nieuwe club en lijkt zijn carrière in het slop te geraken. Zijn doel? Deze winter een transfer maken om meer speelminuten te verzamelen, én in 2024 deel uitmaken van de EK-selectie van de Rode Duivels.

Hugo Siquet

Hugo Siquet speelde in elf maanden tijd amper vier wedstrijden voor de Duitse eersteklasser Freiburg, in totaal goed voor 108 minuten. Tegen Qarabag FK mocht hij één keer in de basis staan, de overige drie keren viel hij kort in tegen respectievelijk Bayern München, Augsburg en Stuttgart. De rest van de tijd speelde hij mee met de B-ploeg van Freiburg, dat in de Duitse derde klasse speelt, of zat hij op de bank in de A-kern. Wat een zonde!

Uitleenbeurt

Freiburg staat momenteel knap tweede in de Bundesliga en lijkt de jonge Belg niet meteen drastisch kansen te gaan geven. Daarom zoeken beide partijen voor een tijdelijke oplossing. Freiburg wil hem uitlenen en Siquet zelf zou graag terugkeren naar de Jupiler Pro League. Siquet is een Belgisch jeugdinternational die komende zomer ook zal aantreden op het EK voor beloften. Het wordt dus dringend tijd dat hij speelminuten verzamelt. Enkele Belgische en Nederlandse clubs tonen interesse. Een terugkeer naar zijn ex-club Standard, waar hij zou kunnen samenspelen met WK-revelatie Amallah, lijkt echter niet aan te orde. Wie pikt hem op?

Freiburg

Nochtans kreeg Siquet dit seizoen volop zijn kans in de voorbereiding. Zo won Freiburg met 3-0 van Rayo Vallecano en was de Belgische verdediger goed voor één goal en twee assists. De fans waren toen enorm enthousiast over zijn prestatie en noemden hem een speler om in de gaten te houden komend seizoen. Helaas zonder vervolg...

"Superspeler. Rechtsvoetig en jong uit België"

"Niet normaal sterke wedstrijd van Hugo Siquet" 

"Hugo Siquet, zo een machine" 

"1 goal + 2 assists @HugoSiquet" 

Ook interessant