Wie is Blanka Vlasic, vrouw van Ruben Van Gucht en zus van voetballer Nikola Vlasic?

De dertigers of veertigers onder ons zullen haar zonder enige twijfel kennen als een jeugdheldin: Blanka Vlasic. Tussen de jaren 2000 en 2010 was de Kroatische toonaangevend in de wereld van het hoogspringen. Ze sleepte de ene titel na de andere binnen en werd zo wereldberoemd. Inmiddels heeft ze al even een linkje met België: ze trouwde namelijk met sportjournalist Ruben Van Gucht. Leer haar hier wat beter kennen.

Wie is Blanka Vlasic vrouw Ruben Van Gucht?

Blanka Vlasic is een Kroatische ex-hoogspringster, geboren op 8 november 1983 en op moment van schrijven dus 39 jaar. Vooral in de beginjaren van de 21e eeuw scheerde ze hoge toppen in het hoogspringen. Ze was steevast de rivale van onze landgenote Tia Hellebaut. Vlasic reeg de titels in die periode aaneen: ze werden Europees kampioen en twee keer Wereldkampioen in 2007, 2009 en 2010. Sinds enkele jaren is Vlasic samen met Ruben Van Gucht, ons allen bekend. Het paar stapte op 23 mei in het huwelijksbootje en heeft inmiddels ook een kindje: Mondo.

Blanka Vlasic zus van voetballer Nikola Vlasic

In de familie Vlasic hebben ze blijkbaar goeie genen, want ook broer Nikola is een topsporter. Hij mag dan wel wat in de schaduw staan van zijn zus, toch is de aanvallende middenvelder al jaren een groot talent in eigen land. Hij was bij Hajduk Split de grote man, toen Everton hem op 20-jarige leeftijd wegplukte. Een uitleenbeurt aan CSKA Moskou deed Vlasic helemaal ontploffen, waardoor ze hem officieel overnamen. Daar hadden ze geen spijt van: 33 goals en 21 assists in 108 matchen. West Ham betaalde prompt €30 miljoen voor zijn diensten, maar hij kon er niet aarden. Dit seizoen wordt hij uitgeleend aan Torino en daar heeft hij wél een vaste stek. Op z'n 25e staat zijn marktwaarde ondertussen op een mooie €20 miljoen.

Blanka Vlasic in actie: