Huh? Anderlecht haalt opvallende reden aan voor ontslag Pär Zetterberg

Clublegende Pär Zetterberg werd zaterdag ontslagen bij RSC Anderlecht. Zijn rol was niet echt duidelijk binnen de club en was misschien zelf een beetje overbodig. Opvallend: Anderlecht haalt een verrassende reden aan voor zijn ontslag: het coronavirus.

"Net als andere economische activiteiten staat het voetbal door de uitbraak van het coronavirus voor een enorme uitdaging. De logische maatregelen van de autoriteiten en de federatie hebben wel een enorme financiële weerslag op de werking van onze club."

"Het is onze taak om ons op korte termijn te wapenen tegen het inkomstenverlies dat de stopzetting van de competitie met zich meebrengt. Die noodzakelijke maar moeilijke oefening, moet van RSC Anderlecht, op lange termijn, weer een succesvolle voetbalclub maken. Er wordt een inspanning gevraagd aan alle medewerkers en directieleden van de club. Daar horen moeilijke en pijnlijke beslissingen bij. Eén daarvan is het ontslag van Pär Zetterberg. De Zweed blijft een monument van RSCA. We zijn hem erg erkentelijk voor al wat hij hier verwezenlijkt heeft en voor wat hij betekent voor paars-wit.", stond er op de site van Anderlecht te lezen.

Volg ons nu ook op Instagram:

Volg ons nu ook op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Kan jij het logo van Club Brugge vervolledigen? Daag je vrienden uit als het jou lukt! ⚽️🏆 ##voetbal##clubbrugge##vrienden##challenge

♬ Seven Nation Army - Champs United