Jean-Marie Pfaff laat er ABSOLUUT geen twijfel over bestaan: "Zij zijn de beste Belgische ploeg"

Jean-Marie Pfaff is 68 jaar en werd geboren in Lebbeke. Hij verzamelde destijds 64 caps voor de Rode Duivels en keepte bij KSK Beveren, Bayern München, Lierse SK en Trabzonspor. Op 27 juni 1974 trouwde hij met Carmen Seth. Het koppel kreeg drie dochters: Debby, Kelly en Lyndsey. Tussen 2002 en 2012 werd de familie Pfaff door een cameraploeg van VTM gevolgd voor de realitysoap 'De Pfaffs'. Daar nam ook Sam Gooris aan mee, de schoonzoon van Jean-Marie Pfaff. Pfaff zelf laat geregeld zijn licht schijnen over het Belgisch voetbal.

Jean-Marie Pfaff beste Belgische ploeg

Deze keer had hij het over Club Brugge en hun Champions League-campagne: "Club is de beste Belgische ploeg. Hoewel ze deze zomer opnieuw goede spelers hebben verloren, zijn ze er toch in geslaagd zich te versterken. Ik vertrouw erop dat ze door deze groep komen en de achtste finales in de Champions League zullen bereiken.", waren de duidelijke woorden van de voormalige nummer één van de Rode Duivels. Bij Club Brugge zullen ze echter wel goed moeten opletten voor enkele spelers van Bayer Leverkusen.

Jean-Marie Pfaff Club Brugge beste ploeg België

Jean-Marie Pfaff Ritchie De Laet

Pfaff is niet te beroerd om zijn controversiële mening naar buiten te brengen. Zo wees hij vorig jaar in een interview met HLN een zéér opvallende winnaar voor de Gouden Schoen naar voren: "Ik kijk voor de Gouden Schoen nooit naar ploegprestaties, maar naar het belang van een speler voor zijn club. Zoals Ritchie De Laet. Dat kan verrassend klinken, maar wat Ritchie de voorbije jaren gedaan heeft voor Antwerp, valt echt niet te onderschatten.", klinkt het.

Jean-Marie Pfaff schuift Ritchie De Laet naar voren als Gouden Schoen-winnaar

Jean-Marie Pfaff staat trouwens ook gekend voor onderstaand, hilarisch interview. Duits met een haar op!

Ook interessant