Historische wedstrijd in de JPL! J.F.Gillet pakt 3 penalties op Anderlecht (zo ging de match toen)

Anderlecht kon in 2015 thuis niet winnen van KV Mechelen. Dat is geen drama maar de manier waarop zal nog lang blijven rondspoken in de hoofden van de voetbalfans.

Matchverslag

Anderlecht begon heel sterk en na 5' kreeg het een penalty door een domme overtreding op Ezekiel. Dennis Preat mocht de penalty nemen maar trapte zwak op Gillet. Nog geen 10 minuten later lag de bal alweer op de stip nadat er een fout op Okaka werd gemaakt. Dit keer trapte Okaka zelf de penalty en alweer kon Gillet de penalty redden.

Anderlecht bleef aanvallen en zowel Defour als Hanni raakten de lat. De 1-0 had al lang moeten vallen maar viel kort na de rust. Dendocnker trapte op doel maar zijn schot werd gekraakt en viel met een gelukje in de voeten van Okaka die binnenlegde.

In het slot van de match kreeg Anderlecht nog een derde penalty na een domme handsbal van Cissé. Dit keer mocht Tielemans aanleggen maar ook die penalty kon Gillet pakken. Hij is de eerste keeper in België die 3 penalties pakte in 1 wedstrijd. Een echt drama kwam er voor Anderlecht in de 94' toen Kara een corner in eigen doel verwerkte.