Van Puyvelde (Ex-KBVB) heeft belangrijk nieuws rond samenwerking tussen Lokeren en China

Voormalige technisch directeur van de KBVB Chris Van Puyvelde (58)  is ondertussen al een tijdje aan de slag in China, bij de nationale ploeg. Daar vervult hij dezelfde rol die hij ook in België had. Van Puyvelde verblijft momenteel weer eventjes in zijn thuisland, meerbepaald in Doorslaar, vlakbij Lokeren. Hij liet als China-expert dan ook even zijn licht schijnen op de samenwerking met Ke Hua.

Sporting Lokeren maakte eerder bekend dat ze zullen samenwerken met Ke Hua Sports, een Chinese sportgroep. Tot op heden is er echter nog steeds geen geld overgemaakt naar Daknam. Het transferverbod werd niet opgegeven en de fans stellen zich steeds meer vragen bij de toch vrij onbekende investeerders. Van Puyvelde kan hen alvast een beetje geruststellen.

"Ik ben hem ongeveer een jaar geleden in Shanghai tegengekomen", vertelt hij aan TVOOST. "Daar heeft hij zichzelf voorgesteld aan mij. Die man heeft in Shanghai Pudong een héél mooi trainingscomplex, net als in Kunming. Ik kan alleen maar zeggen dat het iemand is die in, toch een gigantisch land als China, erg gerespecteerd is."

Krijgen de fans van Lokeren na alle miserie dan toch weer sprankeltje hoop, na de uitspraken van Van Puyvelde?