Wie is Amine Et Taïbi, die de overstap maakte van KRC Genk naar Club Brugge (Club NXT)?

Jeugdspelers die op jonge leeftijd de ene Belgische topclub inruilen voor een andere, we zien het steeds vaker gebeuren. Jonge snaken worden almaar jonger weggeplukt. Ook deze week zagen we een dergelijke transfer: Amine Et Taïbi trekt de deur van KRC Genk achter zich dicht en tekent bij Club Brugge. Leer de youngster hieronder wat beter kennen.

Wie is Amine Et Taïbi Club Brugge Club NXT?

Amine Et Taïbi is een Belgisch-Marokkaanse, actieve voetballer die van KRC Genk naar Club Brugge trok. Et Taïbi is geboren op 5 februari 2003 en is op moment van schrijven 20 jaar. De centrale verdediger mocht beschikken bij KRC Genk en daar speelde Club Brugge handig op in. De jongeman zal in het voetbalseizoen 2023-2024 uitkomen voor Club NXT, de reeksgenoot van Jong Genk. Bij die laatste was Et Taïbi vorig seizoen nochtans een vaste waarde in het hart van de defensie.

Amine Et Taïbi KRC Genk

Et Taïbi werd opgeleid bij KV Mechelen, maar koos in 2017 voor de stap richting Limburg, waar KRC Genk hem transfervrij overnam. Daar doorliep hij stelselmatig de jeugdreeksen en schopte hij het tot Jong Genk, de de belofteploeg van blauw-wit. Ze zagen wel toekomst in hem, want in 2021 tekende hij nog zijn eerste profcontract voor Genk. Vorig seizoen miste hij een groot deel van de campagne door een enkelbreuk, maar kwam hij meteen terug in de ploeg toen hij fit was. Et Taïbi speelde in het verleden al voor de U15, U16, U17 en U19 van België, maar maakte in juni 2023 zijn debuut voor de U20 van Marokko.