Plooien glad tussen Nainggolan en Martinez...? "Heb liever dat hij zegt zoals het is!"

Radja Nainggolan had in Rome een gesprek met bondscoach Martinez. Maar zijn de plooien nu definitief gladgestreken? Het lijkt er niet echt op...

“Ik heb hem gezegd dat ik erg teleurgesteld ben.” zegt Nainggolan in Fan. “Ik was zwaar geraakt. Ik zei hem ook: Volgens mij waren er andere spelers die niet fit waren. Hij zei me wel dat hij tegen AC Milan de Radja zag die hij wilde zien. En dat ik er de volgende keer weer gewoon bij ben, als ik zo blijf spelen. Hij maakt keuzes en ik moet die respecteren. Het ergste voor mij was dat ik niet eens in de kern zat. Ik was op het EK ­basisspeler en was er plots niet meer bij. Dat was de druppel.”

Het is algemeen geweten dat Martinez gek is van Tielemans, die wel in de selectie zat tegen Estland en Nederland. “Ik zou Tielemans wel eens in Italië bezig willen zien”, reageert Nainggolan scherp. “Dan praten we achteraf wel of hij die rol aankan. Ik zeg niet dat Youri geen goeie voetballer is, maar hij heeft dat alleen nog maar bewezen in België. Ik kon de keuzes die Martinez heeft gemaakt niet smaken. Als hij vindt dat ik niet pas in zijn visie en zijn systeem, dan moet hij mij dat zo zeggen. Dat heb ik liever.”