Dra-ma-tische competitiestart: 4e Provincialer verloor na 8 matchen al ALLES, 0 op 24 en allerlaatste...

Ook in de lagere klassen van ons voetbal zien we heel wat interessante ploegen en/of spelers. Denk maar aan RWL Sport B, dat op titelkoers is in Vierde Provinciale en uitsluitend met eigen jeugd speelt. Maar helaas vallen er ook een pak minder leuke verhalen te noteren. Ons oog viel namelijk op de stand in Vierde Provinciale D van West-Vlaanderen. Daar gaat het niet al te goed met Houthem FC.

Houthem FC 0 op 24 Vierde Provinciale D

Houthem FC is een club die speelt in rood en geel en dit seizoen uitkomt in Vierde Provinciale D in West-Vlaanderen. Helaas voor hen draaien ze dit seizoen toch wat vierkant. Na acht speeldagen staan ze moederziel alleen laatste. De vereniging kon nog geen enkele match winnen. Straffer nog, ze konden zelfs nog geen punt sprokkelen. Een pijnlijke 0 op 24 is het gevolg. Ze kwamen tot nu toe vijf keer tot scoren en moesten er 29 incasseren. Hopelijk kunnen ze zich snel herpakken!

De U15 ging het vijf jaar geleden alvast beter af...

Waalse ploeg in Vlaanderen

Wist je trouwens dat FC Houthem een Waalse ploeg is, die in Vlaanderen speelt? Ze komen uit in Vierde Provinciale D in West-Vlaanderen, doordat ze vlak aan de grens van (West-)Vlaanderen liggen. Houthem is een deelgemeente van Komen-Waasten, een faciliteitengemeente. De voornaamste reden hiervoor is financieel. Normaal zouden ze uitkomen tegen ploegen uit Doornik en dan zouden ze verplaatsingen moeten doen van minimaal 45 minuten, terwijl ze nu teams tegenkomen uit de buurt. Dit seizoen verliep sportief daarbovenop ook dramatisch, in tegenstelling tot reeksgenoot Ledegem dat kampioen geworden is. Een unicum, want ze zijn de enige Waalse ploeg in Vlaanderen.

FC Houthem

Een andere voordeel om in Vlaanderen te spelen is ook het aantrekken van spelers. Vlaamse spelers hebben zoveel mogelijkheden dat het bestuur telkens in dezelfde vijver kan vissen. Hierdoor heeft de ploeg helaas ook niet zoveel kwaliteit, wat het dramatische seizoen grotendeels minder verrassend maakt. Desondanks wordt de ploeg toch wekelijks gesteund door hun fanatieke spionkop, de Kop Houthemois, die uit twintig man bestaat. Ze gebruiken, net als de supporters van Sporting Grote Brogel, veel Bengaals vuur

Ook interessant