Ex-Club-chouchou beleeft dramatisch seizoen in Ligue 1... bankzitter met 0 goals en 0 assists

Krépin Diatta maakte tussen 2018 en 2021 het mooie weer bij Club Brugge. AS Monaco plukte de Senegalees in 2021 voor een bedrag van bijna zeventien miljoen euro weg bij Club Brugge. In zijn eerste seizoenen moest Diatta veel blessureleed ondergaan en botste hij op tegen hoge verwachtingen. In zijn vierde seizoen bij de Monegasken is de pijlsnelle flankaanvaller aan het wegdeemsteren naar de achtergrond. Tegenwoordig is hij bankzitter bij de nummer drie uit de Ligue 1 en moet hij tevreden zijn met een statuut als invaller. Monaco is nochtans bezig aan een sterk seizoen en staat derde.

Krépin Diatta AS Monaco

De passage van Krépin Diatta bij Monaco is vooralsnog wisselvallig te noemen. Dit seizoen is hij zelfs dramatisch bezig. Na veertien speeldagen kwam hij nog maar 500 minuten in actie. Erger nog, de enige statistiek die op te merken is één gele kaart. De Senegalese aanvaller kon dus nog niet scoren of een assist geven. Geen goede cijfer voor een aanvaller, die weliswaar soms verdedigend wordt ingezet. Met maar acht doelpunten zes assists in 84 wedstrijden voor Monaco, ogen de statistieken van Diatta een stuk minder goed dan tijdens zijn tijd bij Club Brugge. 

Krépin Diatta Club Brugge

Club Brugge kocht in 2018 Diatta als jonge knaap voor bijna drie miljoen over van het Noorse Sarpsborg. De flankaanvaller kende een succesvolle tijd bij Club Brugge. Hij speelde er Champions League, werd twee keer kampioen en won één de Supercup. De 33-voudig Senegalees international speelde 95 wedstrijden voor Blauw-Zwart waarin hij twintig goals kon maken en elf assists gaf. Meer dan degelijke statistieken in vergelijking met zijn huidige vorm of speelminuten.

Bekijk hier nog eens zijn fenomenaal doelpunt in de Champions League tegen Galatasaray:

Ook interessant