Ex-Anderlecht-aanvaller KOP VAN JUT bij fans na verlies in Turkse topper: "Verprutste veel kansen!"

Başakşehir won maandagmiddag met 2-1 van Adana Demirspor. Een belangrijke driepunter voor de thuisploeg, want zo verstevigt het haar derde positie en doet het nog volop mee om de titel in Turkije. Voor de bezoekers was het dan weer een pijnlijke nederlaag, want ook zij stonden voor aanvang van de wedstrijd vierde en hoopten op meer. Bij Adana Demirspor stond Henry Onyekuru (ex-Eupen en Anderlecht) in de basis, hij zou uiteindelijk 81 minuten meespelen. Maar dat de Nigeriaan een zwakke match speelde, is nog maar een understatement. Ook Michy Batshuayi legde dit weekend geen al te beste prestatie op de mat.

Henry Onyekuru vs Basaksehir

Om te beginnen miste de aanvaller deze reuzekans. Mooi opgebouwd, maar de afwerking kon veel beter:

De Turkse fans waren dan ook razend op Onyekuru. Hij kreeg op Sofascore zelfs een magere 5.8 rating: 

"Onyekuru is erg uit vorm"

"Is dit de echte Onyekuru?" 

"In de eerste helft verknalde Onyekuru twee grote kansen. Eén keer raakte hij de tribune vanop zes meter, daarna miste hij nog eens"

 "Onyekuru, zijn enige pluspunt is zijn snelheid"

"Onyekuru en Belhanda misten 50 kansen. Demirspor heeft een goede spits nodig"

"Onyekuru verprutste veel kansen" 

"Onyekuru is uit vorm" 

Henry Onyekuru vs Karagümrük

Ook tegen Karagümrük speelde de Nigeriaan een teleurstellende partij:

"Als Onyekuru niet wil spelen, stuur hem dan weg."

"Onyekuru wat voor kl**tzak ben jij?" 

" Je moet Onyekuru wegdoen, hij is een speler die schadelijk is voor het team en het spel, misschien kom je er deze wedstrijd mee weg, maar wees er zeker van dat ze je elke uitwedstrijd zullen verscheuren met deze man."

" Wat een lege voetballer is deze onyekuru. Dit soort egoïstische, incompetente voetballers brengen meer kwelling dan vreugde."

" Onyekuru is als een bij mashallah maar hij maakt geen honing als een bij 😁
#AdanaDemirspor"

Henry Onyekuru

Henry Onyekuru begon zijn carrière bij Eupen in 1B. In 2016 zorgde de aanvaller er mee voor dat de Panda's konden promoveren naar de Jupiler Pro League. Met 22 doelpunten in 38 wedstrijden wist hij in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau direct mede-topschutter van de competitie te worden. Het Engelse Everton nam hem dan voor acht miljoen euro over, maar hij werd wel direct uitgeleend aan Anderlecht. Bij paars-wit speelde hij aardig mee en de aanvaller kon tien goals maken in 28 wedstrijden.

Uitleenbeurten

In 2018 volgde er een nieuwe uitleenbeurt, dit keer aan het Turkse Galatasaray. In Turkije speelde hij de pannen van het dak. De aanvaller vond veertien keer het doel in 31 wedstrijden. Na zijn goed seizoen werd de Nigeriaan voor dertien miljoen euro overgenomen door Monaco. Sindsdien werd Onyekuru opnieuw twee keer uitgeleend aan de Turken, maar in 2021 nam Olympiakos hem definitief over. Ondanks dat zij afgelopen seizoen kampioen werden, kon Onyekuru geen enkele goal scoren in de competitie. Hij wist enkel te scoren in de kwalificatie van de Europa League. Nu speelt hij dus bij Adana Demirspor, zijn vijfde uitleenbeurt in vijf jaar tijd. 

Henry Onyekuru maar 1 doelpunt in 27 wedstrijden

Hieronder vind je een video waarin Onyekuru scoort voor Galatasaray, de rivaal van Fenerbahçe: 

Ook interessant