Waarom worden de fans van Club Brugge 'Boeren' genoemd?

Elke voetbalclub heeft wel zijn eigen bijnaam, zo ook de supporters. Eén van de gekendste bijnamen in het Belgisch voetbal zijn de 'boeren' van Club Brugge. Maar van waar komt die naam nu eigenlijk? Een veelvoorkomende vraag waar Voetbalflitsen hier een antwoord tracht op te geven.

Waarom worden de Club Brugge-fans boeren genoemd?

De ploeg en de fans van Club Brugge worden wel eens de 'boeren' genoemd, vaak in een spottende context gebruikt. Maar van waar komt die bijnaam? Dat komt natuurlijk voornamelijk omdat Club Brugge in West-Vlaanderen gelegen is en er veel landbouwers actief zijn. Zo heb je bijvoorbeeld ook de supporters van Zulte Waregem die de 'boeren' worden genoemd. Maar er is ook nog een andere reden...

Club Brugge boeren harde werkers

Het DNA van Club Brugge is 'No Sweat, No Glory'. Hard werken op en naast het veld staat met andere woorden centraal voor blauw-zwart. En dat is net iets wat ook over de landbouwers of 'boeren' kan gezegd worden. "Wij worden boeren genoemd omdat wij echte werkers zijn", klinkt het ook wel eens bij de Club Brugge-fans.

Boeren voor Boeren Club Brugge

Club Brugge lanceerde in het seizoen 2022-2023 trouwens 'Boeren voor Boeren', een wekelijkse groentebox, geteeld door lokale boeren. Het staat voor gezonde voeding die de Club-fans kunnen kopen en tegelijkertijd steunen ze zo de lokale landbouwers. Een leuke marketingstunt naar aanleiding van hun opvallende bijnaam. Hieronder zie je alvast een video over deze actie:

Ook interessant