Jan Vertonghen out voor oefenmatch tegen Egypte, dit wordt zijn vervanger (met amper 3 caps)

De Rode Duivels nemen het vrijdag om 16u op tegen Egypte. Het gaat om de enige en laatste oefenmatch met het oog op het WK in Qatar. Dinsdag sloot er een verrassende naam aan op training: Jason Denayer. De Belgische verdediger maakt geen deel uit van de 26-koppige WK-selectie, maar staat wel op de reservelijst. Er zijn twee redenen waarom Denayer zich bij de groep heeft gevoegd.

Jason Denayer

In eerste instantie omdat er wat verdedigende kwaaltjes zijn. Zo is Jan Vertonghen nog altijd geblesseerd en mist die al zeker de oefenmatch tegen Egypte. Jason Denayer stoomt zich klaar om hem eventueel te vervangen indien Vertonghen voor langere tijd out is. Anderzijds speelt Denayer tegenwoordig bij Shabab Dubai, een club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Koeweit, waar de Rode Duivels momenteel trainen, ligt dan ook niet gigantisch ver.

Arthur Theate

De vraag is bovendien wie Vertonghen zal vervangen tegen Egypte en straks mogelijk ook op het WK. Denayer kan mogelijk de selectie versterken, maar dat wil niet zeggen dat hij ook meteen basisspeler wordt. De vaste drie achterin is normaal Vertonghen-Alderweireld-Dendoncker, maar hier zal dus aan gesleuteld moeten worden. Volgens verschillende bronnen is Arthur Theate de eerste vervanger van Jan Vertonghen, vooral omdat hij linksvoetig is. Theate kent een sterk seizoen bij Stade Rennes en is er erg geliefd bij de fans. De linksvoetige verdediger start dus normaal gezien zeker tegen Egypte. Het wordt nog maar zijn vierde interland voor de Rode Duivels.

Opvallend: twee seizoenen geleden speelde Arthur Theate nog voor KV Oostende. Straks kan hij gewoon titularis zijn op het WK in Qatar. Een straffe evolutie van de 22-jarige verdediger!

Ook interessant