De 10 grootste Belgische marktwaarde-stijgers sinds juli 2022 (met onder meer Lavia en Vermeeren)

De transferzomer van 2023 is in volle gang en er zijn enkele Belgische spelers die sinds de vorige transferzomer (juli 2022) aanzienlijk in waarde zijn gestegen en daardoor zeer gewild zijn. Voetbalflitsen heeft de tien grootste marktwaarde-stijgers van ons land in een lijstje gegoten. Bron: Transfermarkt.

10 grootste marktwaarde-stijgers België

In het lijstje vinden we maar liefst zeven Rode Duivels terug, waarvan Amadou Onana (die een ijzersterke match speelde op de laatste speeldag in de Premier League) op één, die zijn waarde met 35 miljoen euro heeft verhoogd. Onana is geliefd bij velen en toont altijd inzet en durf tijdens zijn wedstrijden. Op de tweede plaats staat Roméo Lavia wiens waarde met 30 miljoen euro is gestegen. Op de derde plaats staat Loïs Openda, de doelpuntenmachine van het Franse Lens, wiens waarde met 27,5 miljoen euro is verhoogd. Flankspeler Trossard staat op de vijfde plaats met een stijging van vijftien miljoen euro, gevolgd door de kersverse Rode Duivel Mike Trésor op de zesde plaats (+twaalf miljoen euro). Verdediger Wout Faes vinden we terug op de zevende plaats en mocht tien miljoen euro aan zijn waarde toevoegen. Jérémy Doku sluit de lijst van Rode Duivels af op de negende plaats, met een verhoging van acht miljoen euro.

(Niet-) Rode Duivels

De lijst wordt vervolledigd door Arthur Vermeeren, ook wel bekend als 'The Talent of the Year' in de Pro League, die een stijging van 17 miljoen euro heeft doorgemaakt. De jonge Antwerp-middenvelder is trouwens ook één van de grootste marktwaarde-winnaars in de Jupiler Pro League. Op de achtste plaats vinden we de jonge Julien Duranville terug (stijging van 8,5 miljoen euro.) Tot slot hebben we Hugo Cuypers, de topscorer van het afgelopen seizoen in de JPL, die het lijstje afsluit op de tiende plaats. Zijn marktwaarde is in één jaar met zo'n acht miljoen euro gestegen. Een heel interessant lijstje, en het zegt wat over hun opmars! 

Hieronder vind je een compilatie terug van Onana en zijn beste momenten van het afgelopen seizoen!