“Ik zag Charles (De Ketelaere) liever tennissen dan bij Club Brugge voetballen”

Charles De Ketelaere is momenteel hét aanstormende talent van Club Brugge, maar hij kon net zo goed onze nieuwe Belgische hoop geweest zijn in het mannentennis. De 10-jarige De Ketelaere werd al eens Vlaams tenniskampioen en ook zijn mama, zag hem al carrière maken op het gravel. De Ketelaere ging echter veel liever voetballen.

De Ketelaere combineerde tennis aan de topsportacademie in Wilrijk met een opleiding bij Club Brugge. Op Club hebben ze  ooknooit aangedrongen om te stoppen te tennissen. Integendeel, ze vonden het goed voor Charles’ ontwikkeling, maar de voetbalmicro bleek toch te overheersen.

“Charles heeft altijd liever gevoetbald”, begint zijn mama. “Het mocht stormen of regenen, hij was altijd happy, maar als we naar de tennisles moesten vertrekken, moest ik meestal aandringen. hij vond die privétrainingen niet plezant. Een half uur aan een stuk backhands naar een klein vakje slaan… (blaast) Mentaal ook veel lastiger. Je verliest vaak van jezelf, hé.

“Voetballen met z’n vriendjes op Club vond hij veel leuker, maar eerlijk? Ik zag Charles liever tennissen. Liever een Roger Federer dan een Cristiano Ronaldo, zijn twee favorieten. (lacht)