Na transfer van €5 miljoen: Lyon-fans vellen DUIDELIJK oordeel over nieuwste aanwinst Clinton Mata

Sinds donderdagavond is het officieel: Clinton Mata zal vanaf volgend seizoen niet meer op de Belgische, maar op de Franse velden te zien zijn. De 30-jarige Angolees heeft namelijk getekend voor de Franse topclub Olympique Lyon. Club Brugge zal zo'n vijf miljoen euro cashen voor zijn rechtsback, geld dat hen zeker niet slecht zal uitkomen, wetende dat ze onlangs bijna acht miljoen uitgaven aan Hugo Vetlesen.

Clinton Mata naar Lyon officieel

Toen de transfer van de Angolees donderdagavond officieel werd gemaakt, kwam er uiteraard meteen veel reactie van de Lyon-fans. Zij zijn zeer enthousiast over hun nieuwe rechtsback en kunnen niet wachten om hem in het prachtige wit-rood-blauwe shirt van Lyon te zien spelen. Wij bundelden enkele tweets.

"Hij is nu al de beste speler van de Ligue 1"

"Ik ben gelukkig!"

"Nog meer goed nieuws!"

"Meesterlijk!"

"Opnieuw een goede aanwinst!"

"Dit is al goed, maar nu mag hij ook nog Noa Lang uit Brugge meenemen!"

Clinton Mata naar Lyon gerucht

Toen Clinton Mata voor het eerst genoemd werd bij Lyon, waren de fans toch nog niet overtuigd. Zij hoopten dat Argentijnse rechtback Montiel nog zou komen. Ondertussen hebben de meesten hun mening toch bijgedraaid en zetten ze zich volop achter de keuze voor Clinton Mata.

"Clinton Mata? Wie is deze domkop ook alweer?"

"Clinton Mata is een echte ramp. Als we hem halen en niet Montiel, dan is dat een catastrofe" 

"Maar ik weet niet wat dat zal geven met Mata" 

"Mata tegen de grote ploegen is sh*t" 

"Dus het gerucht van Montiel is dood en begraven? Als dat zo is, is dat jammer, want ik denk dat hij meer garanties biedt dan Mata" 

"Ik heb liever dat we voor Montiel gaan, die heeft het beste niveau en potentieel. De connectie met Tagliafico is ook belangrijk" 

"Neen, niet genoeg zekerheid" 

"Te veel blessures, het betekent dat we een fysiek stabielere speler moeten aannemen" 

Ook interessant