Zo verliep de meest besproken match van dit seizoen in de Jupiler Pro League!

De Limburgse derby begon met een vroeg doelpunt van Bongonda. De kleine aanvaller stond helemaal vrij tijdens een hoekschop en kon de bal binnenkoppen. De rest van de eerste helft bracht niet heel veel doelkansen.

Spektakel in de tweede helft

De tweede helft was nog maar goed begonnen of de bal lag al op de stip voor Genk. Een genomen hoekschop werd op doel gekopt, maar belandde tegen de hand van Botaka. Hagi zette zich achter de bal en trapte de penalty in het midden van het doel binnen. 10 minuten later werd Bongonda gehaakt in de 16 na een versnelling en opnieuw gaat de bal op de stip. Hagi trapt deze keer de bal in de rechterhoek en het staat 0-3. Wedstrijd gespeeld denk je dan.

Ommekeer

Op het uur dacht Dewaest om STVV wat te gaan helpen. Een bal komt tegen zijn voet terecht, waardoor de bal over doelman Coucke vliegt, maar de jonge doelman bracht redding. De doelman werd daardoor bekogeld met allerlei bekertjes en de wedstrijd werd stilgelegd. Na een aantal minuten kon men de hoekschop nemen, want daar was de wedstrijd gestopt. De bal werd via een aantal benen omhoog en omlaag gebracht en plots staat Boli voor een leeg doel en trapt de 1-3 binnen.

Met nog 10 minuten te gaan mocht STVV een vrije trap nemen. De bal geraakt niet meteen weg en García kon met een karatevolley de bal in doel verwerken. 2-3 met nog 10 minuten te spelen. In de 87ste minuut gebeurde het onmogelijke. Botaka kon indribbelen met de bal aan de voet en gaf een heel slim balletje naar Boli, die zo alleen voor doel kwam. Hij trapt kalm de 3-3 in doel.

De Genk-fans konden dit niet geloven en hadden de omheining afgebroken van het uitvak. De scheidsrechter besloot om de wedstrijd niet meer verder te laten spelen en de wedstrijd werd dus niet volledig uitgespeeld.