Amper 3 jaar in België: 22-jarige Zuid-Koreaan speelt 2e Nationale kapot, al 19 doelpunten

Ken jij Seong-heon Baik al? De 22-jarige Zuid-Koreaan speelt bij KSK Tongeren in Tweede Nationale. Dit seizoen wist hij al negentien keer te scoren in 26 wedstrijden. Helaas voor hem helpen zijn doelpunten KSK Tongeren niet al te veel, want ze staan pas op een twaalfde plaats in het klassement.

Seong-heon Baik

Seong-heon Baik is geboren in Zuid-Korea en daar startte hij dan ook zijn carrière. De aanvaller kwam uit voor de jeugdploegen van onder meer Pohang St. Yth., School Team SK en Seongnam FC. Na een pauze van vijf jaar, kwam hij in 2019 in België terecht. Het was ASV Geel dat de Zuid-Koreaan wist binnen te halen. Daar wist hij vier keer raak te treffen in 27 wedstrijden.

Het seizoen erop maakte hij een transfer naar Royal Cappellen. De aanvaller begon uitstekend aan het seizoen door twee keer te scoren in drie wedstrijden, helaas voor hem werd het seizoen toen stopgezet door Corona. Sinds het seizoen 2021/22 komt Baik uit voor KSK Tongeren in Tweede Nationale en daar lijkt hij niet meer te stoppen, in 26 wedstrijden kon hij al negentien keer het doel vinden. Benieuwd of de Zuid-Koreaan een stap omhoog kan zetten.

Seong-heon Baik

Ook interessant