Diatta: “Er is in onze ploeg nooit iemand die boos is op een ander als een schot of een actie mislukt”

Club Brugge moet vrede nemen met een punt tegen Manchester United, mede door een individuele fout van Brandon Mechele. Krepin Diatta weet echter dat ze in Brugge nooit kwaad zullen zijn op elkaar. “Er moeten nu eenmaal risico’s genomen worden.”

Diatta zorgde met zijn gelijkmaker in het slot tegen Galatasaray er voor dat Club het überhaupt mocht opnemen tegen Manchester United in de Europa League. Ook in zijn schot zat heel wat risico, maar dat draaide dus goed uit.

“Ik had al een hele tijd het gevoel dat we alleen nog het verschil zouden maken met een individuele flits”, blikt Diatta terug. “Daarom stond ik zeer geconcentreerd te wachten tot de bal mijn richting uit zou komen. Clinton (Mata, nvdr) ging mee in het offensief en dook in mijn rug.”

Op dat moment zag ik dat mijn tegenstander met hem mee wilde gaan en toen dacht ik: nu komt mijn kans om zelf naar binnen te draaien. Ik zag het als het nemen van mijn verantwoordelijkheid. Er is in onze ploeg nooit iemand die boos is op een ander als een schot of een actie mislukt. Leeftijd mag daar niks mee te maken hebben.”