Rode Duivel van goudwaarde in 2-1 stuntzege bij Duitse club... klaar voor basisplek op het EK?

Koen Casteels lijkt dé man die Courtois zal moeten vervangen mocht die afwezig zijn op het EK 2024 in Duitsland. De 31-jarige doelman zal Wolfsburg volgende zomer wellicht gratis verlaten en er was zelfs al sprake van een overstap naar Bayern. Voorlopig moet hij zich echter focussen op zijn huidige club. Die nam het dit weekend op tegen het RB Leipzig van Rode Duivel Openda. 

Koen Casteels vs RB Leipzig

Na slechts negen minuten was het Wolfsburg die de score kon openen via Deense spits Jonas Wind. Het was RB Leipzig dat de grootste kansen kreeg en de meerderheid van het balbezit had, maar nu 45 minuten voetballen was het Wolfsburg dat leidde. In de tweede helft werd Leipzig nog dominanter en viel de gelijkmaker. Die andere Deense spits, Yussuf Poulsen bracht Leipzig langszij en alles leek erop dat ze erop en erover zouden gaan. Dat was buiten Koen Casteels gerekend. In tegenstelling tot Olivier Deman bij Werder Bremen, kende de Belgische keeper wel een uitstekende middag met enkele belangrijke reddingen. In de 66 minuut kon wingback Rogério de 2-1 eindstand op het bord zetten. Zo maakt Wolfsburg een mooie sprong in het klassement en wordt het gat tussen Leipzig en de top drie nog groter.

Koen Casteels vs Borussia Mönchengladbach

Vlak voor de interlandonderbreking viel Casteels nochtans flink door de mand tegen Mönchengladbach. Wolfsburg verloor met 4-0 en Casteels zag er op twee goals niet al te best uit. De fans van Borussia Mönchengladbach bedankten hem toen uitgebreid op X:

"Casteels is onze beste aanvaller vandaag"

"Casteels is vandaag een echte aanwinst voor ons"

"Bedankt aan Koen Casteels voor deze mooie vrijdagavond."

 "Wat een doelpunt - dank je Honorat! (en ook dank aan Casteels😆)"

"Uiteindelijk zal de wedstrijd worden geanalyseerd op twee individuele fouten van Casteels en zal de bodemloze rest gewoon worden genegeerd."

"Bedankt Casteels en goed gespeeld Bornauw"

Koen Casteels vs Eintracht Frankfurt

Tegen Eintracht Frankfurt kon Koen Casteels wel uitblinken met enkele knappe reddingen.

"Wat een grap is Casteels, hoe red je dat?"

"Ik kan het Omar niet kwalijk nemen, het was een redding van wereldklasse van Casteels."

"Ik zie het niet heel negatief. Er werden twee grote kansen gecreëerd en Casteels was er met een wereldsave tegen Omar. Enige negatieve was de verdediging."

"Wanneer was de laatste keer dat Trapp een onhoudbare bal redde? Casteels heeft dit in de eerste helft al twee keer gedaan."

"Wie Casteels als slecht omschrijft kan beter een andere sport zoeken."

"Zonder die wereldsave van Casteels zouden de zaken anders zijn."

Ook interessant