Engelse fans lyrisch over vergeten RSCA-speler in 1-5 overwinning: "You absolute beauty!"

Zaterdagmiddag staat in Engeland in het teken van voetbal. Niet alleen in de Premier League, maar ook in de Championship en de divisies daaronder worden topmatchen afgewerkt. In één van die Championship-wedstrijden was er een belangrijke rol weggelegd voor een ex-Anderlecht-speler. Bij paars-wit kon hij nooit echt doorbreken, maar nu lijkt hij de perfecte club te hebben gevonden om zijn talenten te etalleren: Edo Kayembe.

Edo Kayembe vs Preston

Watford kende een moeilijke start van het seizoen en staat momenteel slechts negende in de Championship. Het speelde zaterdagmiddag tegen een concurrent voor de play-off plekjes, Preston North End. Watford kwam na een klein half uurtje op achterstand, maar maakte vlak voor rust gelijk. In de tweede helft gingen the Hornets erover met goals van ex-Charleroi-spits Bayo, Martins, Kone en Edo Kayembe. Watford won uiteindelijk met 1-5 en duikt zo de top tien binnen. Die laatste, Kayembe, was goed voor een goal en een assist. Heel wat Watford-fans zagen hem als hun man van de match en bejubelden hem op X. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets:

"Mijn god wat een bal van Edo Kayembe"

"Bayo & Kayembe hebben als monsters gespeeld vandaag"

"Kayembe is een sleutelspeler aan het worden. Respect, sinds hij terug is, speelt hij briljant."

"Het is niet overdreven om te zeggen dat de terugkeer van Kayembe in het team het verloop van ons seizoen heeft veranderd."

"Dit middenveld van Livermore, Kayembe en Kone. Niet te stoppen als ze op dreef zijn."

"Kayembe jij absolute schoonheid. Ik kan niet geloven dat we dachten dat hij een verdedigende middenvelder was. Die linkervoet van hem is gewoon ongelooflijk."

"Wat een prestatie van Watford vandaag. We worden steeds beter en scoren er 5 tegen een ondermaats Preston team. Geweldig spel van Bayo, die vandaag een geweldige wedstrijd speelde. Mijn MOTM is Edo Kayembe."

Bekijk hieronder de goal van Edo Kayembe tegen Preston: