Kompany gaat mee beslissen over de o.a. de overvolle kalenders en het antiracismebeleid

Kompany gaat mee beslissen over de o.a. de overvolle kalenders en het antiracismebeleid

Vincent Kompany zetelt voortaan in de spelersraad van de FIFPro, de wereldwijde spelersvakbond voor profvoetballers. De GPC is een nieuw opgerichte spelersraad die wereldwijd ongeveer 65.000 profvoetballer vertegenwoortigt. 

Kompany gaat samen met tal van andere profspelers zijn visie geven over enkele heikele thema's in het wereldvoetbal. Issues als de rechten van spelers, het antiracismebeleid, de overvolle kalenders en de gezondheidszorg voor spelers staan hoog op de agenda. Kompany treedt met zijn functie in de voetsporen van zijn mama Joseline Fraselle, die in 2007 overleed.

"Mijn moeder neigde wellicht naar het communisme, ze was ook jarenlang vakbondsleider", zei Kompany in november tegen de BBC. "En toen ze zag hoeveel geld ik kreeg, was ze verontwaardigd. Ik zei haar dat zolang het geld naar mij ging, het oké was. Omdat ik iets goeds zou doen ermee."

"k denk dat ik mijn woord heb gehouden. Ik heb altijd geprobeerd om mensen aan werk te helpen of iets terug te geven aan de maatschappij. Iets productiefs doen met mijn geld en het niet op een bankrekening opslaan."