Vossen: "Op het einde bij Club Brugge kon MPH zich dagenlang opsluiten op zijn bureau"

Jelle Vossen speelde maar liefst 86 duels onder de orders van Michel Preud'homme. Dat was in zijn periode bij Club Brugge tussen 2015 en 2017. Vossen herinnert zich MPH vooral als een beenharde trainer die zich dagenlang kon focussen op één wedstrijd.

"Hij is erin geslaagd om een uitzonderlijke dynamiek in de club te pompen en dat kun je niet van hem afnemen", vertelt Vossen in Sport/Voetbalmagazine. "Op tactisch vlak kon hij altijd een reserveplan uit zijn mouw schudden. Maar we wisten ook dat hij twee of drie dagen nodig had om af te koelen na een nederlaag."

"Eerlijk gezegd hadden we op die momenten schrik van hem. In hoofdzaak omdat het onmogelijk was om met hem te praten. We meldden ons op kousenvoeten aan voor het ontbijt. Je zei hem kortweg goeiedag, je moest daar zeker niet in overdrijven."

"Op het einde van zijn periode bij Club Brugge liet hij veel over aan zijn assistenten. Maar dat wilde niet zeggen dat hij minder uren klopte. Hij kon zich dagenlang op zijn bureau opsluiten om zijn tactiek te perfectioneren en wedstrijden te bekijken van onze toekomstige tegenstanders."