Wie is Youssuf Sylla, 20-jarig talent van Sporting Charleroi en Belgisch U21-international?

Zoals elke Belgische voetbalfan ondertussen wel weet, spelen belofteploegen van de teams uit de Jupiler Pro League sinds vorig seizoen in de amateurreeksen van ons voetbal. Dat is bij Sporting Charleroi niet anders. De 'Zébra Élites' spelen net zoals vorig seizoen in Eerste Nationale en kunnen sinds kort beroep doen op Youssuf Sylla, een Belgisch toptalent en vorig seizoen even topschutter met de beloften van Zulte Waregem in Tweede Nationale. Vrijdag werd hij opgeroepen voor de Belgische U21. Wie is Youssuf Sylla verder?

Wie is Youssuf Sylla van Sporting Charleroi?

Youssuf Sylla is een actieve voetballer van Sporting Charleroi die dit seizoen uitkomt voor de Zébra Élites in Eerste Nationale. Hij schippert wat tussen de A- en B-ploeg, want op speeldag acht en negen mocht hij al kort invallen tegen respectievelijk KV Kortrijk en Union Saint-Gilloise. Sylla werd geboren in Guinee op 19 december 2002 en zal eind dit jaar dus 21 jaar oud worden. Sylla speelde in de jeugd bij Standard, waar Torino hem in 2019 kwam wegplukken. Daar speelde hij bij de U18, om een jaar later voor Zulte Waregem te kiezen. Enkele maanden later mocht hij al zijn profdebuut maken in de Jupiler Pro League tegen Waasland-Beveren. In dat seizoen kreeg hij ook minuten tegen Club Brugge en een basisplaats tegen Anderlecht. Sinds de zomer van 2023 komt hij uit voor Sporting Charleroi.

Youssuf Sylla topschutter Tweede Nationale

Sylla deed het vorig seizoen uitstekend met Jong Essevee in Tweede Nationale. Met 22 goals in 29 matchen scoorden er slechts twee spelers meer doelpunten dan de 20-jarige Belg. Opvallend: aangezien hij een dubbele nationaliteit heeft (Guinee en België), kan hij nog voor twee landen kiezen. Vrijdag werd hij opgeroepen voor de beloften van België. Benieuwd of hij er dan zijn debuut zal maken voor de U21!  Sylla werd in het verleden al eens opgeroepen voor de U23 van Guinee, maar debuteerde vooralsnog niet. Hij heeft een marktwaarde van €100.000 en is 1,91 meter groot.

Youssuf Sylla is één van de zes aanvallers die onlangs werden opgeroepen voor de Belgische beloften.

Ook interessant