Degryse heeft goede raad voor Anderlecht: "Marc Coucke moet naar de achtergrond verdwijnen"

Degryse heeft goede raad voor Anderlecht: "Marc Coucke moet naar de achtergrond verdwijnen"

Met Racing Genk heeft het Belgische voetbal een nieuwe 'modelclub'. Ze hebben vele waters moeten doorzwemmen, maar onder leiding van Peter Croonen zijn ze uiteindelijk kunnen opklimmen naar een echte topclub. Volgens Marc Degryse zou Anderlecht daar alvast een voorbeeld aan kunnen nemen.

"Genk heeft moeilijke jaren gekend onder Dirk Degraen en Patrick Janssens", vertelt Degryse aan Sport/Voetbalmagazine. "Ook in die tijd deden ze een paar mooie transfers, maar de resultaten volgden niet altijd. Vandaag ben ik erg onder de indruk van hun voorzitter. Hij stelt zich erg discreet op.’

"Hij is een beetje de tegenpool van Marc Coucke. Ook al geloof ik dat Coucke zijn lessen heeft getrokken uit de laatste maanden. Een voorzitter moet niet op het voorplan staan of komen. Wie kent de naam van de voorzitter van Ajax? De sportieve beslissingen worden daar genomen door Edwin van der Sar en Marc Overmars. Bij Genk doen Dimitri de Condé en zijn team dat."

"De conclusie? Laat voetbalmensen werken en beoordeel ze na een bepaalde periode. Stabiliteit en continuïteit zijn de sleutels voor succes."