Niemand moet ze nog hebben: Deze tien (ex-)topspelers zijn gratis op te pikken

Ken je een club die nog dringend een grote naam moet binnenhalen? Wel, de volgende lijst geeft weer welke (ex-)topspelers op zoek zijn naar een nieuwe club.

  1. Jackson Martinez
    De 31-jarige Colombiaan scoorde maar liefst 156 keer in zijn carrière, maar kan op dit moment geen nieuwe club vinden. Hij maakte in 2016 de overstap van Atletico Madrid naar het Chinese Guangzhou Evergrande, maar raakte er in zijn eerste seizoen geblesseerd aan de enkel. Na 17 maanden van inactiviteit besloten de club en de speler om de samenwerking stop te zetten. Martinez is vooral bekend van zijn periode in FC Porto waar hij in 90 wedstrijden 67 keer kon scoren.
  2. Stephane Mbia
    De Kameroens betaald voetballer kwam onder meer uit voor Marseille, QPR en Sevilla. In 2015 speelde hij een seizoen bij het Turkse Trabzonspor, en in 2016 maakte hij ook de overstap naar China. De 31-jarige verdediger werd vorige week nog gespot in de Verenigde Staten, en zou sterke interesse hebben van Atlanta United.
  3. Alex Song
    Nog een Kameroens voetballer in onze lijst is Alex Song. De middenvelder speelde enorm sterk tijdens zijn periode bij Arsenal, en versierde zelfs in 2012 een transfer naar FC Barcelona. Bij de Spaanse grootmacht kon hij nooit zijn stempel drukken en vertrok na twee uitleenbeurten naar Rusland. Nu is de 30-jarige middenvelder terug op zoek naar een nieuwe club.
  4. Michael Essien
    De 35-jarige Ghanese voetballer is vooral bekend van zijn periode bij Chelsea. Hij werd na zeven seizoenen bij de Blues uitgeleend aan de andere Spaanse grootmacht Real Madrid. Dat had hij vooral te danken aan coach Mourinho die hem eerder onder zijn vleugels had bij Chelsea. Later vertrok hij naar AC Milan en Panathinaikos waar hij telkens maar één seizoen speelde. Begin dit seizoen belandde hij in Indonesië bij Persib Bandung. In maart 2018 werd duidelijk dat Essien niet in het seizoen 2018 voor de club zou uitkomen omdat de club alle selectieplaatsen voor buitenlandse spelers al had ingevuld.
  5. Nilmar
    De 33-jarige Braziliaan speelde in het verleden voor Olympique Lyon en Villareal. Hij besloot in 2012 om geld te scheppen in de woestijn, en is nu weer op zoek naar een nieuw avontuur. Hij speelde ook 23 interlands en kon daarin 8 keer scoren. 
  6. Philipp Wollscheid
    De boomlange Duitser speelde onder meer voor Nürnberg, Bayer Leverkusen en Stoke City. De 29-jarige verdediger trok dan richting Frankrijk, maar verliet datzelfde seizoen nog FC Metz. In januari 2018 vertrok de Duitser definitief terwijl hij nog steeds geen match had gespeeld.
  7. Luis Fabiano
    De 37-jarige Braziliaan is het voetballen nog altijd niet verleerd. Hij speelde in zijn periode van Sevilla ijzersterk waar hij in 149 wedstrijden 72 keer tegen de touwen trapte. Ook toen hij naar Sao Paulo vertrok bleef hij aan de lopende band scoren. Bij de nationale ploeg kon hij ook 28 keer scoren in 45 wedstrijden.
  8. Benoît Trémoulinas
    De 32-jarige Fransman werd ooit beschreven als de volgende beste linksback ter wereld. Hij speelde 165 keer voor Bordeaux en speelde wat later 3 seizoenen voor Sevilla. Hij kwam ook 5 keer uit voor Frankrijk.
  9. Carlos Alberto
    De 33-jarige aanvallende middenvelder won ooit de Champions League met FC Porto onder José Mourinho. Hij werd aanschouwd als één van de grootste talenten, maar kon deze verwachtingen helaas niet inlossen. Na immens veel uitleenbeurten in zijn geboorteland Brazilië is hij ook opnieuw op zoek naar een nieuwe club.
  10. Samir Nasri
    De 30-jarige Samir Nasri is misschien wel de grootste naam uit de lijst. De Fransman speelde onder meer voor Arsenal, Manchester City en Sevilla. Dit seizoen vertrok hij naar het Turkse Antalyaspor, maar moest na een dopingschandaal opkrassen bij de club. Op 22 februari 2018 werd Nasri veroordeeld en kreeg een schorsing van 6 maanden. Hij kan na deze zomer weer op zoek naar een nieuwe club.