Guardiola verheugt zich op weerzien met Koeman: "Ik ben blij dat ik zijn vriend ben"

Pep Guardiola kijkt uit naar het competitieduel met Ronald Koeman. De Spaanse coach gaat zondag met zijn Manchester City op bezoek bij het Everton van de Nederlandse trainer.

"Het wordt de derde of vierde keer dat we tegen elkaar spelen", vertelt Guardiola tegenover Sky Sports. "We hebben samen gegeten toen zij hier speelden en nu gaan wij naar Goodison Park. Het is altijd goed om hem te zien." 

Hij vervolgt: "Toen ik doorbrak bij Barcelona, en ik heb dit al vaak gezegd en dat zal ik ook nog vaak doen, was zijn advies heel belangrijk voor mij. Zeker op het veld. Om te zien hoe hij reageerde op situaties en zijn geweldige persoonlijkheid in grote wedstrijden. Hij begreep het spelletje perfect. Als verdediger had hij altijd de controle en zag hij alles. Het is geen verrassing dat hij coach werd'', aldus Guardiola.

Guardiola en Koeman hebben regelmatig contact. "We spraken elkaar veel toen ik in München zat en werken we beide in Engeland. We feliciteren elkaar als we winnen. Ik ben blij dat ik zijn vriend ben."