Youri Tielemans toont zijn maturiteit en maakt de buitenwereld duidelijk dat hij wél de juiste beslissing nam

Youri Tielemans doet het momenteel uitstekend bij Leicester City, waar hij het voetbalplezier weer helemaal heeft teruggevonden. Had de Rode Duivel die stap naar Engeland vroeger moeten nemen? Wat als Tielemans de tijd 2,5 jaar terug zou kunnen draaien? 

"Ik deed exact hetzelfde", begint een zelfverzekerde Tielemans in Het Laatse Nieuws. "Zeker en vast. Had ik die trap en bijgevolg mijn knieoperatie kunnen vermijden: oké, ik probeerde het. Maar ik blijf erbij dat Monaco destijds de beste stap was die ik kon zetten. Het had net de titel gewonnen, plus een fantastisch parcours in de Champions League afgelegd. Da's niet niets, gezien de superioriteit"

"En wie zegt dat het direct goed was verlopen als ik van Anderlecht meteen naar Engeland was gekomen? Je weet dat niet. Ik had de kans, ja - net zoals er uit nog andere competities interesse was - , maar ik heb toen voor Monaco gekozen. En ik sta nog steeds achter die beslissing. Ook al denkt de buitenwereld dat mijn periode er niet goed verlopen is, in mijn ogen was het geen negatieve ervaring. Ik vind dat ik bij Monaco enorm veel progressie heb gemaakt. Veel ervaring heb opgedaan. Ik moet hen daarvoor bedanken. Dankzij Monaco speel ik nu hier."