Kijkend Europa geniet van Belg tegen Engeland: "Man of the match!"

Na een eerste helft waarin het op en neer ging en waarin België uiteindelijk met een 1-2 voorsprong de rust in ging, werd de tweede helft met dezelfde elf Belgen afgetrapt. Vooral Tielemans en Lukaku hadden indruk gemaakt met hun uitgerokken één-tweetje die tot de 1-2 leidde. Desondanks waren de Engelsen toch het gevaarlijkst geweest in die eerste helft en zullen ze op zoek gaan naar goals in de tweede.

Gebeurtenissen tweede helft

In de tweede helft kwamen beide ploegen tot vrij weinig kansen. De Engelsen kwamen af en toe eens aankloppen, maar Sels werd niet tot lastige reddingen gedwongen. Foden kwam nog het dichtst bij de 2-2 met een schot die net voorlangs scheerde. Rond het uur kwam Lukébakio Trossard vervangen en tien minuten later kwamen Meunier en Vranckx erin voor Theate en man van de match Tielemans. De Rode Duivels overleefden de druk van Engeland uiteindelijk toch niet wanneer Maddison de bal bij Jude Bellingham krijgt, die hem binnenschuift.

Tielemans vs Engeland

De man die twee keer scoorde werd begrijpelijk bejubeld door zowel Belgische als Engelse fans. Zo toont hij na een moeilijke periode eindelijk weer wat hij kan. Voetbalflitsen zette enkele tweets op een rijtje:

"Tielemans is alles wat Engeland niet heeft - ondanks dat ze de spelers hebben om het te spelen! Dat is het probleem"

"Tielemans doet wat de fans van Engeland verwachten van Jude."

"Tielemans was de beste speler op het veld"

"Tielemans heeft een man-van-de-match prestatie"

"Tielemans op de 10 is echt wel wat."

In de eerste helft ging de meeste aandacht nog naar de tenues van beide teams...