Engelse fans geven hun ongezouten mening over het Belgische tenue

Engeland en België nemen het op dinsdagavond tegen elkaar op. De Engelsen verloren hun eerste internationaal oefenduel van 2024 met 0-1 tegen Brazilië, terwijl België 0-0 speelde op Ierland. Ze hebben beiden dus iets recht te zetten in dit duel.

Gebeurtenissen eerste helft

Het begon rustig, totdat Engeland-doelman Jordan Pickford rond minuut tien met een slechte uittrap niet verder dan het Belgische middenveld raakte. Amadou Onana kreeg de bij Tielemans die tegenvoets Pickford verschalkte. Nog geen vijf minuten later is er gevaar aan de overkant. Net zoals tegen Ierland krijgt België een penalty tegen. Vertonghen gaat het duel aan met Toney en lijkt de bal te raken. De scheidsrechter besliste daar anders over en wees naar de stip. Ivan Toney trapt koeltjes binnen. Tegen de gang van het spel in komt België via Tielemans op voorsprong. De middenvelder kopt de fantastische trivelavoorzet van Lukaku aan de tweede paal binnen. Zo gaat België rusten met een voorsprong op Wembley.

Tenues meningen

Ondanks al deze gebeurtenissen was het onderwerp op X toch vooral de tenues van beide teams. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets:

"Is #ENGBEL een wedstrijd over wie de slechtste uitrusting heeft? Het zijn allebei absolute prutsers."

"Blauwe shirts en bruine shorts, dat moet wel een van de slechtste tenues zijn!"

"Dit zijn de twee slechtste tenues om tegen elkaar te spelen"

"Wat een paar lelijke tenues!"

"Dit moeten de twee slechtste internationale tenues zijn die vanavond te zien zijn."

"Deze Belgische kit is afschuwelijk"

"WAT IS DEZE BELGISCHE TENUE?!"

In de tweede helft zullen de Engelsen met een ander shirt uit de kleedkamer komen...