Bizar: onbekende middenvelder uit 1B is meest populaire speler op Instagram ... 2 miljoen volgers

Marselino Ferdinan, de kans dat je ooit al van zijn naam gehoord hebt, is bijzonder klein. De amper 18-jarige middenvelder uit Indonesië kwam eind januari 2023 de Belgische tweedeklasser Deinze versterken. In de reguliere competitie speelde hij geen minuut en in de degradatie play-offs verzamelde hij amper 117 speelminuten. Toch slaagde hij erin om op de achtste speeldag te scoren tegen degradant Virton. Ondanks dat bijna niemand hem kent in België, geldt hij als één van de grootste talenten in Indonesië. En dat maakt hem natuurlijk mega populair op sociale media...

Marselino Ferdinan hot op Instagram

Marselino Ferdinan is amper achttien jaar, of hij heeft op Instagram al meer dan twee miljoen volgers. Er is geen enkele speler in het Belgisch voetbal (ook niet in de Jupiler Pro League) die meer volgers heeft op het social media-platform. Erg straf voor een onbekende middenvelder uit de Challenger Pro League. Mignolet (één miljoen volgers), Vertonghen (één miljoen volgers), Alderweireld (467.000 volgers) en Janssen (370.000) komen zelfs nog niet eens in de buurt. Deinze is komend seizoen één van de zestien ploegen in de Challenger Pro League.

Marselino Ferdinan toptalent uit Indonesië

Je vraagt je af waarom Marselino Ferdinan zoveel volgers heeft op sociale media. Wel, de aanvallende middenvelder wordt gezien als het grootste talent van Indonesië. Hij is ook de enige voetballer uit dat land die in Europa voetbalt. Hoewel hij nog piepjong is, verzamelde hij al veertien caps voor de nationale ploeg. Eind juni stond hij in een oefenwedstrijd met Indonesië nog 90 minuten op het veld tegen wereldkamioen Argentinië. Hij werd door de eigen fans, alsook door heel wat buitenlandse supporters, gezien als de beste Indonesiër op het veld (slechts 0-2 verloren).

De actie van Marselino Ferdinan tegen Argentinië:

Vanuit een ander camerastandpunt: 

Enkele lovende reacties:

"Brighton, je kan het Indonesische wonderkind Marselino Ferdinan komen scouten, je zal het je niet beklagen"

"Er komt een tijd aan waar Fabrizio Romano iets zal tweeten over Marselino Ferdinan" 

"Molina heeft elke nacht nachtmerries over Marselino Ferdinan" 

"Marselino Ferdinan is beter dan Mbappé" 

"Een vriendelijke reminder dat Marselino Ferdinan nog maar steeds 18 is" 

"Hij verraste me, een werkelijk interessante prestatie" 

Marselino Ferdinan Deinze social media

Marselino Ferdinan zelf is niet alleen mega populair op sociale media, ook zijn club Deinze heeft er de vruchten van mogen plukken. Toen de Indonesiër begin 2023 de Belgische tweedeklasser kwam versterken, sprokkelde zijn aankondiging 130.000 likes en steeg hun volgersaantal naar 92.700. Tegenwoordig heeft Deinze er 174.000 op Instagram, ongelooflijk!

"Een van de grootste Indonesische talenten van de laatste jaren, naar mijn mening."

"Jullie gebruiken de magie van de Indonesiërs, veel tweetverkeer en extra volgers."

"Ik vind het erg leuk dat je daar gaat spelen, broer..."

"Bedankt, bedankt. Zorg goed voor ons wonderkind!"

"Veel succes Marselino... Zorg goed voor hem!"

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link