Goed nieuws voor Club Brugge: 'man van €80 miljoen' trekt transfervrij naar ... Turkse nummer 7

Een erg vreemde transfer. Nicolas Pépé, die in de zomer van 2019 nog voor 80 miljoen euro de overstap maakte naar Arsenal, trekt nu transfervrij naar het Turkse Trabzonspor. De rechtsbuiten kon het niet waarmaken bij de Gunners en zet op zijn 28ste een serieuze stap terug. Opvallend: eerder deze week leek de Ivoriaan nog op weg naar concurrent Besiktas, de tegenstander van Club Brugge in de Conference League.

Nicolas Pépé transfer naar Trabzonspor

De Club Brugge-fans zullen blij zijn dat ze Nicolas Pépé alvast niet hoeven te vrezen in de Conference League. De Besiktas-fans zijn uit op revanche, maar dat zal zonder de Ivoriaan moeten gebeuren. De rechtsbuiten trekt namelijk naar Trabzonspor, de Turkse kampioen van twee seizoenen geleden die dit jaar zevende eindigde in de competitie. Bij Trabzonspor komt Nicolas Pépé spelers als Stefano Denswil (ex-Club Brugge), Mahmoud Trezeguet (ex-Anderlecht), Edin Visca, Enis Bardhi, Mislav Orsic en Filip Benkovic tegen. Een erg onverwachte transfer van de Ivoriaanse flankaanvaller die in 2019 nog tachtig miljoen euro kostte.

Nicolas Pépé Lille Arsenal Trabzonspor

Nicolas Pépé werd opgeleid bij Stade Poitevin, Angers en US Orléans, maar trok in 2017 voor achttien miljoen euro naar LOSC Lille. De Ivoriaan speelde er het pannen van het dak met in het kampioenenjaar 2018/2019 bijvoorbeeld 23 goals en 12 assists in 41 matchen. Het leverde hem een toptransfer van 80 miljoen euro op naar de Engelse topclub Arsenal. De eerste twee seizoenen deed hij het er zeker niet barslecht, maar vorig seizoen werd hij uitgeleend aan OGC Nice. Nu heeft hij geen toekomst meer bij Arsenal en trekt hij transfervrij naar Trabzonspor. De Turken mogen erg blij zijn met zijn komst, al spreken sommigen nog over een transfersom van 3,5 miljoen euro. Hoe dan ook, de koop van het jaar!

Als Pépé zijn dagje heeft, is hij moeilijk te verdedigen. Bizar dat hij nu transfervrij wordt opgepikt:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link