Waarom wordt Tiësto's nummer 'The Business' afgespeeld tijdens het WK?

Verschillende artiesten hebben gezegd geen onderdeel uit te willen maken van het WK 2022 in Qatar. Artiesten als Dua Lipa en Rod Stewart hebben zich daarover uitgesproken, waarbij Stewart zelfs aangeeft één miljoen euro geweigerd te hebben, omdat hij vond dat er te veel mensenrechten geschonden waren. Er zijn echter wel verschillende artiesten die zich wel aan het toernooi hebben verbonden. Zo verzorgde BTS-zanger Jungkook een deel van de openingsceremonie van het WK en zouden ook The Black Eyed Peas en Robbie Williams concerten geven tijdens het WK. Wat veel mensen opvalt is dat voor elke wedstrijd het nummer 'The Business' wordt gedraaid van DJ Tiësto, maar waarom is dat eigenlijk? En wat levert dit DJ Tiësto op? 

Wie is DJ Tiësto?

DJ Tiësto, geboren als Tijs Verwest, is een van de meest bekende DJ’s/producers van de wereld. Hij is geboren op 17 januari 1969 in Breda en wordt door velen gezien als de 'Godfather van EDM'. Tiësto is in zijn carrière meerdere malen uitgeroepen voor beste DJ ter wereld en brengt nog steeds regelmatig muziek uit. De 53-jarige DJ is in 2019 getrouwd met Amerikaans model Annika Backes, waarmee hij ook twee kinderen heeft.

Hoeveel is DJ Tiësto waard?

DJ Tiësto is de rijkste Nederlandse DJ van dit moment. Hij heeft een totale waarde van ruim 170 miljoen dollar. Afrojack is de tweede rijkste Nederlandse DJ, die heeft een vermogen van 60 miljoen dollar. DJ Tiësto staat met zijn 170 miljoen dollar daarom ook op de derde plek van rijkste DJ's van dit moment. Op nummer één van de lijst staat Engelse DJ Calvin Harris met een vermogen van 300 miljoen.

Is Tiësto een partner van het WK-voetbal in Qatar?

DJ Tiësto is geen officiële partner van het WK-voetbal in Qatar. Hij is op geen enkele manier betrokken bij de officiële soundtracks van het WK, maar de FIFA gebruikt wel zijn nummer 'The Business' als opkomstnummer voor de WK-wedstrijden, nadat de volksliederen zijn gespeeld. Eerst zou dit het nummer 'Thunderstruck' van AC/DC worden, maar door de lyrics in dat nummer is toch gekozen voor 'The Business'. Hoeveel de Nederlandse DJ hieraan zou verdienen is nog onbekend. DJ Tiësto is zelf wel in Qatar tijdens het WK, maar dit heeft alles te maken met het muziekfestival Daydream Qatar, waar hij zal optreden. In Nederland is het in ieder geval zo geregeld dat een gedraaid nummer op de radio tussen 0,045 euro tot 0,075 euro per seconde waard is. The Business van DJ Tiësto duurt in totaal twee minuten en 44 seconden, dus wanneer het nummer in zijn geheel gedraaid zou worden, zou dit DJ Tiësto bijna tien euro per keer opleveren.

Ook interessant