Wie is Alexandre Stanic, de Belgische goalgetter van KV Mechelen die vlot scoort voor Jong KVM?

Alexandre Stanic is een jonge spits van KV Mechelen die momenteel uitkomt voor jong KVM in Tweede Nationale. Met zes goals in acht matchen is hij daar prima aan het seizoen begonnen, en doet zijn team volop mee voor promotie naar Eerste Nationale. De boomlange aanvaller van 1m98 is een voormalig Belgisch  jeugdinternational met een verleden bij het Italiaanse Pisa. Tijd om deze goalgetter wat beter te leren kennen!

Wie is Alexandre Stanic KV Mechelen?

Alexandre Stanic werd geboren op 28 december 2004 en wordt binnenkort negentien jaar oud. De Belgische aanvaller met roots in Servië en Burkina Faso is maar liefst 1 meter 98 groot en komt uit voor Jong KVM in Tweede Nationale, dat is de beloftenploeg van KV Mechelen. Eerder kwam Stanic uit voor de jeugd van Anderlecht, Antwerp en (het toen failliete) Sporting Lokeren. In januari 2022 werd hij voor een half seizoen uitgeleend aan de U19 van Pisa, maar tegenwoordig is Stanic een vaste waarde bij de beloften van KV Mechelen. Vorig seizoen scoorde hij zeven goals, maar dit seizoen is hij een (nog) betere goalgetter. Met zes goals in acht matchen is hij sterk bezig, en doet zijn ploeg een gooi naar promotie naar Eerste Nationale.

Stanic Jong KVM België

Stanic is ook een Belgisch ex-jeugdinternational. Bij de U18 kwam hij in actie tegen Zweden, Kroatië, Tsjechië en Denemarken. Voorlopig wordt hij niet meer opgeroepen voor de nationale (jeugd)ploeg, maar daar kan binnenkort verandering in komen als hij zo vlot blijft scoren. Zijn lengte en snelheid zijn Stanic' grootste troeven. Benieuwd wanneer hij zijn kans krijgt in de A-ploeg van een zwalpend KV Mechelen.

Een doelpunt van Alexandre Stanic tegen Bilzen in het afgelopen seizoen:

Ook interessant