Wie is Pieter-Jan Calcoen, journalist van Het Nieuwsblad en vaak te horen in Sjotcast?

Het medialandschap is de laatste jaren volledig overgenomen door de podcasts. Ook in de voetbalwereld schoten ze als paddenstoelen uit de grond, waardoor we inmiddels zowat voor elke topcompetitie een leuke voetbalpodcast kunnen beluisteren. Eén van de grondleggers van het podcasten rond het Belgisch voetbal, was Sjotcast - de voetbalpodcast van Het Nieuwsblad. Er passeren dezer dagen heel wat journalisten die wekelijks een blik op de voetbalactua werpen. Eén van hen is Pieter-Jan Calcoen. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Pieter-Jan Calcoen Het Nieuwsblad?

Pieter-Jan Calcoen is een Belgische voetbaljournalist die werkt voor de bekende Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Pieter-Jan is geboren op 31 maart 1992 en is op moment van schrijven dus 31 jaar. De West-Vlaming rondde met succes de opleiding Journalistiek af aan de Arteveldehogeschool te Gent. In die opleiding liep hij stage bij de redactie van Het Laatste Nieuws, waar hij na het behalen van zijn diploma vast aan de slag kon. Hij was er club-watcher van Moeskroen, KV Kortrijk, Zulte Waregem én Anderlecht, om in 2022 de overstap te maken naar de concullega's van Het Nieuwsblad. In datzelfde jaar publiceerde hij ook zijn boek 'Vrouwenvoetbal', samen met Tessa Wullaert. 

Pieter-Jan Calcoen Sjotcast

Waar vroeger Gert Gysen, Guillaume Maebe en Lars Godeau de plak zwaaiden bij de voetbalpodcast Sjotcast, is dat heden ten dage niet meer het geval. Het is Yanko Beeckman die wekelijks het voortouw neemt als host, veelal in het gezelschap van Franky Van der Elst, Frank Raes of collega's van de redactie. Zo laat ook Pieter-Jan Calcoen geregeld zijn licht schijnen op de zaken die allemaal gebeuren in de voetbalwereld. Een aanrader voor de liefhebbers!