RSCA-speler op 1 en Club-pion op 3 ... deze 10 spelers misten de meeste grote kansen in de JPL

Dinsdagavond start speeldag 13 in de Jupiler Pro League. Het is de eerste keer dit seizoen dat we voor een midweekspeeldag staan en dat is toch altijd wat bijzonder. Voetbalflitsen vond dit trouwens het ideale moment om eens terug te blikken op enkele opvallende stats. Zo maakten wij een lijstje met de spelers die de meeste grote kansen misten in de eerste wedstrijden van dit nieuwe seizoen.

Meeste gemiste grote kansen in de JPL

Op kop zien we Fabio Silva staan. Hij miste volgens de app Sofascore al tien grote kansen dit seizoen. Hugo Cuypers komt met acht stuks ietwat in de buurt. De rest van de top tien wordt vervolledigd door Hans Vanaken, Alieu Fadera, Dante Vanzeir, Cyle Larin, Kévin Denkey, Gianni Bruno, Denis Dragus en Andreas Skov Olsen. Eén van de grote gemiste kansen van Fabio Silva was deze van afgelopen weekend tegen Club Brugge. Op het einde van de match leek hij de gelijkmaker te gaan scoren, maar Simon Mignolet redde de bal op miraculeuze wijze. Al vond de Portugees wel dat de bal over de lijn was...

Hans Vanaken staat in dit lijstje op plek drie. Eén van de grote kansen die hij miste, was tegen Westerlo op speeldag elf. Wat een misser!

Ook interessant