Zondag nieuwe start op Sclessin: profiteert Genk?

Zondag krijgen we met het treffen tussen Standard en Genk een absolute topmatch voorgeschoteld in de Jupiler Pro League. Bij de Luikenaars staat er met Aleksandr Jankovic alwéér een nieuwe coach aan het roer. Maar of de aanstelling van de Serviër kan zorgen voor een schokeffect tegen ploeg in vorm Racing Genk is nog maar de vraag…

Al maandenlang werd het gezegd en geschreven en deze week gebeurde het dan toch. Yannick Ferrera werd ontslagen als coach van Standard. Luttele uren later was zijn opvolger al bekend: Aleksander Jankovic verliet zijn positie als hoofdcoach van KV Mechelen en vulde de vacature op Sclessin in. Het ontslag van Ferrera was geen verrassing meer, maar de timing was desondanks opmerkelijk. Liefst 10 dagen na het knappe 2-2 gelijkspel op Club Brugge en mídden in de interlandbreak. Het Luikse bestuur zag naar eigen zeggen te weinig vooruitgang onder Ferrera. Wat ons betreft vooral een flauw excuus voor een falend clubbeleid waarin dit ontslag een slecht toneelstuk bleek. Ferrera bleef professioneel en strijkt nu zo’n 200.000 euro ontslagvergoeding op. Well played.

Over één ding hadden Renard, Van Buyten en co het wel bij het rechte eind. Qua resultaten deed Standard het tot dusver niet fantastisch. Met 6 op 15 staan de Rouches pas 11e in het klassement, terwijl Genk zich met 10 punten uit vijf matchen knap op plaats drie parkeerde. Genk begon goed aan het seizoen en won zijn laatste drie officiële matchen zonder tegendoelpunt, terwijl het zelf 6 keer scoorde. Je zou dus kunnen vermoeden dat de Limburgers zondag favoriet zijn voor de bookies, maar niets is minder waar. Als Genk zondagavond de drie punten pakt, dan kun je bij Unibet een odd van liefst 3,20 scoren. Voor Unibet is thuisploeg Standard dus de te kloppen ploeg. Wie inzet op winst voor de Rouches, krijgt daarvoor 2,22x zijn inzet terug.

Wat ons betreft, is inzetten op uitwinst hier dus wel een gokje waard. Een nieuwe coach zorgt vaak voor een kortstondig schokeffect, maar Jankovic had deze week amper tijd om zijn stempel te drukken. Bovendien is het niet bepaald makkelijk werken met een kern van ruim 30 spelers. Standard haalde in de laatste uren van de transferperiode nog een karton nieuwe spelers waaronder Bahlouli, Orlando Sa, Elderson, Belfodil en Mallman. Het lijkt ons eerder een poging tegen beter weten in om de kern te versterken. Genk daarentegen haalde met Brabec en Susic wel gerichte versterkingen.

Wil je op safe spelen: ga dan voor Genk of gelijkspel aan 1,68. Nog steeds een mooie odd. Ook Genk, ongeldig bij gelijkspel aan odd 2,34 zou interessant kunnen zijn… Wil je het daarentegen riskanter, omdat je héél sterk in Genk gelooft? Kies dan uitspelende team scoort als eerste en wint de wedstrijd en krijg 3,60x je ingezette stake terug!

Haast je dus snel naar de site van Unibet en plaats een weddenschap op Standard-Genk. Voor nieuwkomers die nog geen account hebben of geen geld meer op hun account hebben, heeft Unibet erg interessante promoties klaar. Wacht dus niet en surf als de bliksem naar Unibet.be !