Anderlecht op zucht van een nieuwe spits ... 18-jarige targetman van 1,91 meter groot!

Het gaat RSC Anderlecht dit seizoen voor de wind. Paars-wit staat knap tweede in de Jupiler Pro League en mag zowaar dromen van de titel. Zeker aanvallend wordt vlot de weg naar het doel gevonden en dat mede dankzij Kasper Dolberg. De Deense spits kon nu al zeven competitiewedstrijden op rij scoren. Toch weerhoudt dat Anderlecht er niet van om nieuw aanvallend talent aan te trekken. De 18-jarige spits Keisuke Goto staat namelijk op een zucht van paars-wit.

Keisuke Goto Anderlecht

Keisuke Goto wordt door HLN Sport gelinkt aan RSC Anderlecht. Geen grote verrassing, want afgelopen zomer waren er reeds gesprekken met de Japanse aanvaller. Goto is een 18-jarige centrumspits van 1,91 meter groot met een marktwaarde van 250.000 euro. Hij komt momenteel uit voor Jubilo Iwata, een Japanse tweedeklasser die afgelopen weekend promotie wist af te dwingen. Het lijkt wel het sein voor Anderlecht om de man in januari te transfereren, want hij zou op een zucht staan van paars-wit.

Goto Japan RSCA Futures

Goto is amper achttien jaar oud, maar speelde dit seizoen 39 wedstrijden voor Jubilo Iwata. Daarin scoorde hij zeven keer en was hij vooral belangrijk gezien zijn lengte. Goto is een echte nummer negen en zou een sterke techniek hebben ondanks zijn 1 meter 91.  Het plan van Anderlecht is om hem eerst te stallen bij de RSCA Futures in de Challenger Pro League en op termijn bij de A-ploeg. Het wordt de enige Japanner in de selectie van RSC Anderlecht, al zou de transfer uiteraard pas in januari doorgevoerd worden. Goto stond ook in de belangstelling van Ajax en Chelsea en wordt dus gezien als een groot talent.