19-jarige Belg van Club NXT maakt indruk met 3 goals in 2 matchen: "Moet kans krijgen bij A-ploeg"

Mohamed Salah is een 19-jarige flankaanvaller van Club Brugge. De jonge Belg, die voor alle duidelijkheid niet te verwarren valt met zijn naamgenoot bij Liverpool, kwam afgelopen zomer over van Union Saint-Gilloise en is als een speer aan het nieuwe seizoen begonnen. Zaterdag scoorde hij met Club NXT nog twee keer tegen de beloften van Standard Luik in de Challenger Pro League. Sommige Club Brugge-fans opperen zelfs om hem eens op te roepen voor de A-ploeg...

Mohamed Salah Club NXT Union Saint-Gilloise

Eerder schreef Voetbalflitsen al een artikel over de jonge Mohamed Salah. Niet onbelangrijk, want de 19-jarige Belg is serieus indruk aan het maken bij Club NXT in de Challenger Pro League. Mohamed Salah El Boukammiri streek nog niet zolang geleden neer in Brugge, toen hij transfervrij overkwam van Union Saint-Gilloise  Salah werd opgeleid bij Crossing Schaerbeek en koos op jonge leeftijd al voor de stap richting Zulte Waregem. In 2019 stapte hij transfervrij over naar Union Saint-Gilloise, waar hij de opkomst van de slapende reus van dichtbij meemaakte. Vorig seizoen was hij een vaste waarde bij de U23 van de Brusselaars die uitkwamen in Tweede Nationale. Salah begon het seizoen zelfs in de A-kern, want op speeldag één maakte hij onder Karel Geraerts zijn debuut in de Jupiler Pro League: tegen STVV mocht hij twee minuten invallen. Op speeldag drie kreeg hij een halfuur, maar verder dan dat kwam hij niet door de erg stevige concurrentie. 

Club Brugge-fans over Mo Salah

Bij Club NXT is Mohamed Salah dus uitstekend begonnen. In de eerste drie speeldagen kon hij nog geen doelpunt of assist noteren, maar door zijn aanwezigheid pakten ze wel knap 6/9. Op speeldag vier was hij goed voor een assist tegen Patro Eisden, terwijl hij in de afgelopen twee wedstrijden drie keer scoorde. Tegen RFC Luik scoorde hij de openingstreffer en tegen SL16 FC scoorde hij zelfs twee keer in de 4-1 zege. Drie goals en één assist in zijn laatste drie wedstrijden, het zijn stats die kunnen tellen. Sommige Club Brugge-fans willen zelfs dat hij een kans krijgt in het eerste elftal. Belangrijk: Mo Salah speelt met El Boukammiri en het rugnummer tien op zijn shirt.

mo salah club nxt club brugge

mo salah club nxt club brugge

club  nxt club brugge mo salah

mo salah club brugge club nxt

Bekijk hier één van zijn goals tegen SL16 FC: