OPFRISSING: Dit zijn de mogelijke scenario's voor Club in de Champions League

Woensdagavond wordt de voorlaatste groepswedstrijd gespeeld van groep A van de Champions League. Voor Club Brugge wordt dit een zeer belangrijke wedstrijd. Zij nemen het thuis op tegen RB Leipzig, de laatste in de stand. PSG Moet dan weer op bezoek bij Manchester City. Als Club een punt pakt tegen Leipzig, zijn ze zeker van overwintering in Europa. Als PSG Dan verliest tegen City, speelt Brugge op het veld van de Parijzenaren voor de tweede plaats. Even op een rijtje:

Club wint van Leipzig

Als Club wint van Leipzig komen ze op 7 punten en zijn ze al zeker van Europa League. Als PSG dan op het veld van City verliest of gelijkspeelt, speelt Club Brugge op de laatste speeldag van de groepsfases voor de tweede plaats in groep A op het veld van de Parijzenaren.

Club speelt gelijk tegen Leipzig

Als Club gelijkspeelt tegen Leipzig, dan is Club zeker van een Europese overwintering. Want in de Champions League wordt er gewerkt met onderling resultaat. Club ging enkele weken geleden in Leipzig met 1-2 winnen en dat was dus super belangrijk. Als het woensdag op een gelijkspel eindigt, kan Leipzig niet meer over Club gaan. Ze kunnen wel nog op hetzelfde aantal punten komen, maar dan heeft Club het voordeel van het onderlinge resultaat en wordt het 3e.

Club verliest van Leipzig

Als Club verliest van Leipzig, wordt de laatste speeldag nog heel spannend. Hier moet Club het dan gewoon beter doen tegen PSG dan Leipzig doet tegen City. Als ze beter doen, gaat Club door naar de Europa League.

Stand Groep A CL

Ook interessant