Wie is Mike Penders, de 18-jarige talentvolle doelman van KRC Genk die titularis is in 1B?

Mike Penders is een 18-jarige doelman van KRC Genk die momenteel uitkomt bij de beloften in de Challenger Pro League. De Limburgers hebben een traditie als het gaat om talentvolle doelmannen, en daar hoort Penders zeker bij. Hoog tijd om deze jonge Belg beter te leren kennen!

Wie is Mike Penders KRC Genk?

Mike Penders werd geboren op 31 juli 2005 en is op moment van schrijven achttien jaar oud. De jonge doelman werd tot en met 2018 opgeleid bij Bregel Sport, maar komt sindsdien uit voor KRC Genk. Hoewel hij er nog geen enkele minuut speelde voor de A-ploeg, heeft hij wel al een marktwaarde van 150.000 euro. Dat komt omdat hij al wat ervaring mocht opdoen bij Jong Genk, de belofteploeg in de Challenger Pro League. Vorig seizoen was het voornamelijk Tobe Leysen die daar de nummer één was, maar na diens vertrek naar OH Leuven, heeft Penders die rol overgenomen bij Jong Genk.

Mike Penders talentvolle doelman en kapitein van Jong Genk

Mike Penders stond op speeldag één en twee van de Challenger Pro League in de basis, tegen respectievelijk SK Beveren en Francs Borains. Hij is er bovendien zelfs kapitein en één van de leidersfiguren op en naast het veld. Jong Genk doet het momenteel uitstekend, want beide wedstrijden werden gewonnen. Tegen SK Beveren hield Penders de nul (1-0 zege) en tegen Francs Borains werd met 2-5 gewonnen. De komende wedstrijden wordt hij logischerwijs opnieuw in de basis verwacht. Aangezien Maarten Vandevoordt volgend jaar naar RB Leipzig trekt, is de kans groot dat hij dan aansluit bij de A-kern. Onder leiding van Hendrik Van Crombrugge kan hij er geleidelijk aan gebracht worden. Talent heeft hij zeker, net als zijn lengte (twee meter!). De jonge doelman is ook Belgisch jeugdinternational.

Mike Penders in actie tijdens een potje penaltycup: