Dramatisch! 3de Nationaler pakte dit seizoen nog geen enkel punt... 82 (!) tegendoelpunten!

In de lagere voetbalreeksen zijn altijd wel opvallende verhalen of statistieken te vinden. Zo blijkt ook bij RES Couvin-Mariembourg-Fraire, kortweg RESCM of Couvin. De club komt uit in de Derde Afdeling ACFF A, een reeks met enkel Waalse ploegen. Dit seizoen loopt, op zijn zachtst gezegd, voorlopig niet van een leien dakje voor de Derde Nationaler. De club kon namelijk nog geen enkel punt pakken en ook hun doelpuntensaldo spreekt boekdelen.

RES Couvin-Mariembourg-Fraire

RES Couvin-Mariembourg-Fraire is een voetbalclub uit het Couvin en deelgemeente Mariembourg. De club speelt met het stamnummer 248. Couvin is een stad in de provincie Namen met 14.000 inwoners. Veel plezier hebben de inwoners dit seizoen nog niet gehad van de voetbalploeg uit hun stad. Na vijfiten wedstrijden staat de club troosteloos laatste met nul punten. Hierdoor telt de achterstand al 14 (!) punten op de voorlaatste en is de degradatie nu al zo goed als een feit.

RES Couvin-Mariembourg-Fraire 2023/2024

Niet alleen de laatste plaats doet zorgen baren, maar ook hun doelpuntensaldo is dramatisch. Na vijftien wedstrijden kon de club amper acht keer scoren en kreeg het maar liefst 82 doelpunten tegen. Dat is een gemiddelde van meer dan vijf tegendoelpunten per wedstrijd. In hun laatste vijf confrontaties kregen ze telkens een pandoering om de oren. Na twee keer 5-0 te hebben verloren, volgde, een 6-0, 10-0 en een 0-7 nederlaag. Op vijf wedstrijden tijd slikten ze dus maar liefst 33 tegendoelpunten. Opvallend: een tijdje geleden organiseerde de club een voetbalstage met de ex-trainers van Axel Witsel. Veel impact lijkt die stage vooralsnog niet gehad te hebben.

Bekijk hier een samenvatting van een wedstrijd van RESCM van vorig seizoen: